Το παράπονο του Μίμη από τον Νίκο Ζουμπογιώργο

Έφυγε την Πέμπτη ο σπουδαίος Νίκος Ζουμπογιώργος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά πανίσχυρος στα χρόνια που βρέθηκε στην ΕΠΟ. Ήταν στενός φίλος με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη και τον υπουργό Γιώργο Κατσιφάρα, και το 1981 ορίστηκε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας (πρόεδρος ήταν από το 1975 ο Βασίλης Χατζηγιάννης, προσκείμενος στην ΑΕΚ).

Ο Νίκος Ζουμπογιώργος ήταν αξιωματικός της Αεροπορίας και το 1965 κατηγορήθηκε ως μέλος της υποτιθέμενης συνωμοσίας του ΑΣΠΙΔΑ. Το 1974 ήταν ένα από τα 149 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψαν τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ο Μίμης Δομάζος σε συνέντευξή του είχε δώσει άγνωστες πτυχές που αφορούσαν τον ίδιο και τον Νίκο Ζουμπογιώργο. Ο «στρατηγός» είχε αποκαλύψει:

«Μια άλλη φορά, μου πρότεινε ο Ζουμπογιώργος να πάω προπονητής στην Εθνική. Του είπα: Έρχομαι σαν μάνατζερ αν θέλεις. Θα σου διαλέξω εγώ προπονητή. Και θα κάνω εγώ κουμάντο στην ομάδα. Δεν θα μου ’ρχεται εκείνος με το τσιμπούκι στον πάγκο. Θα πηγαίνει αλλού να κάθεται”. “Θα σου τηλεφωνήσω, μου είπε. Ακόμα μου τηλεφωνάει κι ας τον έκρυβα από τη χούντα γιατί ήταν στον ΑΣΠΙΔΑ κι ας του πλήρωνα διαμέρισμα. Πέρσι που τον βρήκα: “Τι έγινε, ρε Νίκο”, του λέω. “Ξέρεις”, μου λέει. “Δεν μπορώ να τους πω να σε πάρουν στην Εθνική γιατί εσύ δεν έχεις με τους προέδρους επαφή»!… Τι Εθνική να φτιάξεις με τέτοια μυαλά; Όχι Εθνική δεν φτιάχνεις. Τίποτα. Γκρεμίζεις κι ό,τι καλό υπάρχει. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι το ’χω μέσα μου. Έτσι το ’ζησα». 

 

Διαβάστε επίσης