Το πιο «ζεστό» χειροκρότημα για τα στρατευμένα νιάτα

Με το συγκεντρωμένο πλήθος να επευφημεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο των Αθηνών, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Άνδρες και γυναίκες παρέλασαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής παρέλασης ήταν η παρουσία εθνοφυλάκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η δυναμική και εντυπωσιακή παρέλαση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -πεζοναυτών, καταδρομέων, υποβρυχίων καταστροφέων, αλεξιπτωτιστών- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι οποίοι απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου, τέλος, η συγκινητική ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο των αναπήρων πολέμου, σε ένδειξη σεβασμού αλλά και για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία του σημερινού διπλού εορτασμού.

Επιβλητική παρουσία

Στην παρέλαση ηγήθηκαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία έγιναν αποδέκτες πολλαπλών χειροκροτημάτων από την πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της. Ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Πάνω από το χώρο της παρελάσεως πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιβλητική ήταν και η παρουσία των αρμάτων μάχης Leopard, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα επετειακό άρμα Leopard 1A5, άνοιξε ως σημαιοφόρο τη φετινή παρέλαση των μηχανοκίνητων τμημάτων της 25ης Μαρτίου. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρέλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των 4 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης