Το πρωτάθλημα νίκησε το… θέατρο σκιών

Την ώρα της αλήθειας οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σούπερ τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ έμειναν στα χαρτιά, ενώ ο Ιβάν βλέπει ότι πλέον δεν βγαίνουν τα κουκιά στη Super League για επαναστάσεις

Όπως αναμενόταν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 1 καμία απόφαση για μη έναρξη ή διακοπή –λόγω σύμβασης των πέντε ομάδων με την ΕΡΤ-δεν λήφθηκε. Και αναφέρουμε όπως αναμενόταν, αφού οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA είναι επτά και δεν είχαν καμία διάθεση ως τακτοποιημένες που είναι να συναινέσουν στην αναταραχή του πρωταθλήματος και την υποβάθμιση του προϊόντος τους.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι δεν τον ικανοποιεί η πρόταση της NOVA και αποφάσισε να δείξει το παιχνίδι της πρεμιέρας του με τον Παναιτωλικό την Κυριακή, το PAOK TV, ενώ ο ΟΦΗ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πρόταση ακόμη αν και το συνδρομητικό κανάλι του έχει καταθέσει.

Οι πέντε ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, έχουν αρχίσει και πιστεύουν ότι αφού το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει, ισχύει η σύμβαση με τους όρους που είχαν υπογράψει με την κρατική τηλεόραση. Η ΕΡΤ με τη σειρά της έχει επισημάνει πως θα υπάρξει μείωση της τάξης του 45%. Και οι δύο πλευρές έχουν την πεποίθηση ότι η έναρξη του πρωταθλήματος κατοχυρώνει τις απόψεις τους. Φυσικά κατοχύρωση δεν θα υπάρξει για καμία πλευρά.

Απλά η ΕΡΤ δεν θα δώσει τα χρήματα που θέλουν οι πέντε ΠΑΕ και αυτές θα τα διεκδικήσουν δικαστικά. Στη δικαστική διαμάχη, αυτές που θα βγουν χαμένες είναι οι ομάδες. Ο λόγος είναι ότι η σύμβαση που έχουν με την ΕΡΤ από τον Δεκέμβριο του 2018, επί προεδρίας Γιάννη Δρόσου, δεν είναι σύννομη, καθώς αντίκειται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι έτσι θα κυλήσουν τα πράγματα.

Όσον αφορά τις άλλες εκδοχές που ακούγονται και λέγονται ανάγονται στη σφαίρα των παραμυθιών της Χαλιμάς.

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου ως πρόεδρος της Super League 1, είναι επιβεβλημένο να δείχνει ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες μέλη του Συνεταιρισμού. Όταν όμως είναι νομικός και δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τον Συνεταιρισμό για μη μείωση των τηλεοπτικών συμβολαίων της ΕΡΤ, τότε οι όποιες κορώνες ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του. Όταν διατυπώνονται απόψεις του τύπου εμείς δεν κατεβαίνουμε αν δεν ισχύσει η σύμβασή μας με την ΕΡΤ, αυτές μπορεί ν’ αφορούν ομάδες και όχι τον πρόεδρο της Super League 1.

Αν και οι συμβάσεις αφορούν τις ομάδες και όχι τη Super League ως διοργανώτρια αρχή επειδή εισπράττει το 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το ερώτημα που θέτει η «ΑΠΟΨΗ» στον Μηνά Λυσσάνδρου, είναι αν οι συμβάσεις των ΠΑΕ με την ΕΡΤ είναι σύννομες ή όχι.

Διότι αν μια σύμβαση δεν είναι νόμιμη, οι ευθύνες για την υπογραφή της βαρύνουν και τις δύο πλευρές. Απλά οι ομάδες με τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια των πρωταγωνιστών του Θεάτρου Σκιών έπαιξε την Παρασκευή 5 Ιουλίου μια παράσταση στο Μαξίμου του τύπου «Δώσε και μένα μπάρμπα», πίστευαν ότι έδεσαν το γάιδαρό τους. Ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως μπαρμπα Γιώργος είπε με ύφος ξεκάθαρο και πομπώδες πως θα πάρουν τα λεφτά οι ομάδες της Super League 2, τα 27 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ και τα 7,5 εκατ. ευρώ ο ΟΦΗ, αλλά ο Χατζηαβάτης και ο Κολητήρης, το σκέφτηκαν καλύτερα, καθώς ναι μεν της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες, αλλά αυτοί εκτίμησαν ότι δεν είναι και τόσο λεβέντες για να οδηγηθούν στο κελί 33 και δεν υπέγραψαν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έβαλε την υπογραφή του σε αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, ενώ ο Γιάννης Δρόσος επαληθεύοντας το προσωνύμιό του «εγώ δεν πάω φυλακή στο τζάμπα», έκλεισαν την παράσταση, αφήνοντας χωρίς υπογραφή τις ομάδες της Super League 2 και φυσικά τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, παρότι Σαββίδης και Μπούσης είχαν λιώσει ένα ζευγάρι παπούτσια να πηγαινοέρχονται στο Μαξίμου.

Τελειώνοντας κατά τη γνώμη μας, ο μεν ΟΦΗ θα καταλήξει στη NOVA με τίμημα ίδια με το περσινό, ο δε ΠΑΟΚ αν βάλει πάνω από τον εγωϊσμό του Σαββίδη τα 4,5 εκατ. ευρώ που του πρόσφερε η NOVAέχει καλώς. Διαφορετικά επειδή ως γνωστόν ο εγωϊσμός είναι επικίνδυνο σπορ για τους επιχειρηματίες, θα πάει στο OPEN ή το PAOK TV.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης