Το πρώτο «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες!

Λειτουργούν σήμερα μετά από καιρό ταυτόχρονα καφέ, εστιατόρια, μπαρ και οργανωμένες παραλίες - Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ολοένα και περισσότερο φαίνεται να πλησιάζουμε στην κανονικότητα, δηλαδή στο άνοιγμα περισσοτέρων δραστηριοτήτων, την ώρα μάλιστα που είναι στα σκαριά και το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα πρώτα καλοκαιρινά βήματα έγιναν σήμερα, καθώς έχουμε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, όπως ανακοίνωσε κιόλας χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρώτο βήμα προς την κανονικότητα έγινε να θυμίσουμε με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου (μετά από 6 μήνες) με τους ανθρώπους της εστίασης να χαμογελούν. Παράλληλα όμως παραμένει σε εξέλιξη επιχείρηση «Ελευθερία» για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Πως θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι οργανωμένες παραλίες ενώ μειώνεται και το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στο πλαίσιο της μερικής και σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες παραλίες απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων -Το χρονοδιάγραμμα

Την ίδια ώρα ημερομηνία ορόσημο χαρακτηρίζεται η 10η Μαΐου, καθώς τότε οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους. Όπως έγινε και κατά το άνοιγμα των λυκείων, τα self test θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων.

Τα selftests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και θα διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, δρώντας έτσι συμπληρωματικά στο υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα