Το “ζωντανό” αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ο πονοκέφαλος του Τσίπρα

Οι πολίτες αντί να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση εξακολουθούν να δείχνουν την εχθρότητα τους για την αξιωματική αντιπολίτευση

Προβληματισμένος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτό διότι παρά το γεγονός ότι καθημερινά υπάρχουν δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση σε πολλούς και κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η οικονομία, εν τούτοις ότι και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους πολίτες, που ασχολούνται περισσότερα με τα δικά τους προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα.

Όπως διαπιστώνουν οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα ακόμη και σήμερα, 14 μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την εξουσία, εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που διογκώθηκε την τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας υπό τον Τσίπρα. Ένα μέτωπο, το οποίο είχε υποφέρει από το μπούλινγκ των στελεχών της Κουμουνδούρου σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Πως θα σπάσει αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο αναρωτιούνται ακόμη κι εντός Κουμουνδούρου; Είναι εξαιρετικά δύσκολο, από τη στιγμή που υπάρχουν συμπεριφορές τύπου Πολάκη, εκτιμούν οι πιο ψύχραιμοι. Ή και όταν αποκαλείς πολιτικό απατεώνα τον αντίπαλο σου, συμπληρώνουν κάποιοι από τους «53».

Όλη αυτή η ρητορεία δεν περνάει στους πολίτες, δεν αρέσει ούτε και σε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχουν απομακρυνθεί. Και αυτή η στάση των πολιτών έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνεται και από το γεγονός ότι στο διάστημα της καραντίνας κι εντεύθεν ξύπνησε από τον λήθαργο το ΚΙΝΑΛ και πλέον οι προτάσεις του για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία διυλίζονται περισσότερο και μπαίνουν σε σύγκριση όχι μόνο με αυτές τις κυβέρνησης, αλλά και με τα όσα προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

Έτσι, λοιπόν, ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι το πώς θα σπάσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Και μάλλον έχει βάλει στο συρτάρι τα αρχικό σχέδιο για το αντιδεξιό μέτωπο. Και όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου αυτό θα γίνει μόνο εάν αποδομήσει το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως το να το χαρακτηρίζει ο κ. Τσίπρας ως «μια ακόμη απάτη», μάλλον δεν καταφέρνει τίποτα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να χτυπήσει κατά… μέτωπο τη Νέα Δημοκρατία, περνάει πλέον πολύ περισσότερο χρόνο στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ σκοπεύει να κάνει και πολύ περισσότερες παρεμβάσεις στην ολομέλεια, όπως έκανε τη Δευτέρα, χωρίς δηλαδή να επεμβαίνει μόνο σε συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Προτεραιότητα τόσο του αρχηγού, όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το να αρχίσει το κόμμα να «εισπράττει» πλέον τη δυσαρέσκεια που δημιουργείται στην κοινωνία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βασικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι να «πείσουν» πως η λύση απέναντι στα προβλήματα μπορεί να είναι μόνο προοδευτική και «κεντροαριστερή», ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην ιδεολογική διαφορά ανάμεσα στο κόμμα τους και σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα