Το router που παρέδωσαν δεν ήταν ασφαλές

Θόρυβος δημιουργήθηκε με την ατάκα του Μητσοτάκη στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Τσίπρα, πως «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν βρήκα ούτε router»

Θόρυβος δημιουργήθηκε με την ατάκα του Μητσοτάκη στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Τσίπρα, πως «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν βρήκα ούτε router».

Η Γενική Γραμματέας του γραφείου Πρωθυπουργού επί Αλέξη Τσίπρα, η Γιάννα Πεππέ, το διέψευσε. Δεν γνωρίζω εάν άφησε πίσω του router ο Αλέξης Τσίπρας ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως ο πρωθυπουργός είχε βάλει πολύ ψηλά τα κριτήρια για τον ηλεκτρολογικό και διαδικτυακό εξοπλισμό που ήθελε στο γραφείο του. Κάτι που αποδεικνύεται και σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού δαπάνησε 22.000 ευρώ για εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας δικτύων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διευθυντού του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2019 η «δέσμευση πίστωσης ύψους είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Ειδικός Φορέας 1023-602-0000000, λογαριασμός 3120301001, οικ. έτους 2019, για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού και λογισμικού ασφαλείας δικτύων».

Προφανώς το router που παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και για το οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η κα Πεππέ μάλλον δεν ήταν για χρήση σε πρωθυπουργικό γραφείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα