To «σαπάκι» VAR και οι «ποντικοί» VARistes

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Αποκαλύψεις σου λέει ότι έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Οι VARistes, σου λέει, βάζουν με το χέρι τις γραμμές του οφ σάιντ. Μάλιστα. Και τι έλεγε η «Α» και η iapopsi.gr από την πρώτη στιγμή που ήρθε το μηχάνημα στην Ελλάδα; Ότι άπαξ και βάζει χέρι ο άνθρωπος, θα έχουμε ντράβαλα.

Έτσι είναι. Χειροκίνητο είναι το VAR. Παίρνει ο VARistas το ποντίκι και βάζει τις γραμμές. Μην ξαναλέμε πάλι τα ίδια. Το θέμα είναι πού βρίσκεται η μπάλα όταν βάζει τις γραμμές ο Κοτσάνης με τον Απτόσογλου. Πόσα εκατοστά έχει φύγει η μπάλα από το πόδι που σερβίρει την μπάλα. Άλλο θα πούμε σήμερα.

Μην ξαναθυμηθούμε ότι στην Ισπανία έγινε της Πόπης το κάγκελο στο παιχνίδι Αθλέτικ-Βαλένθια, με το γκολ του Τσερίσεφ, όπου η μία γραμμή του VAR τον έδειχνε οφσάιντ και η άλλη του συνδρομητικού καναλιού ότι δεν ήταν. Ότι υπάρχει δυνατότητα, δηλαδή, ο VARistas να «παγώσει» την εικόνα και να μετακινήσει τον ποδοσφαιριστή, να τον βγάλει οφσάιντ ή να μην τον βγάλει οφσάιντ. Στα δικαστήρια είναι με την ισπανική ομοσπονδία, μόνο εγώ το έγραψα αυτό.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Γιατί το είπε μια εβδομάδα μετά αυτό ο Κλάτενμπεργκ, για τη φάση του Ελ Αραμπί στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός; Έβαλε το VAR να κλωσήσει σαν τις κλώσες για να γεννήσει το αυγό; Γιατί δεν το είπε ο ίδιος κι έβγαλε ανακοίνωση η ΚΕΔ ότι υπάρχει οφσάιντ; Επέλεξε να ενημερώσει τον κόσμο μια εβδομάδα μετά, λες κι ένιωθε ενοχές ο Κλάτυ.

Να μην ξεφύγω, γιατί θα πάμε στα βαθιά, μάστορα. Ποιος το έφερε το εργαλείο στην Ελλάδα; Η Media Pro, μέσω της πορτογαλικής MEDIA LUSO και της ελληνικής εταιρίας In Digital. Μάλιστα. Να βγούνε αυτές οι εταιρίες να ενημερώσουνε τον κόσμο πως παίζεται το παιχνίδι με το VAR. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Άπαξ και μέχρι τώρα ήξερες, μάστορα, ότι η τεχνολογία δεν κάνει ποτέ λάθος, τώρα ο ίδιος ο Κλάτυ, σου λέει ότι δουλεύει με το ποντίκι του υπολογιστή το σύστημα. Κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω τον Κλάτυ. Τις έδωσε τις εξετάσεις του. Γιατί το είπε αυτό το πράγμα, δηλαδή, ότι όλα γίνονται manual;

Ατάκα κι επί τόπου πρέπει να βγούνε η MEDIA LUSO και η In Digital και να κάνουνε μια press conference να τα αναλύσουνε όλα. Τα πάντα όλα. Δικό τους προϊόν είναι στο φινάλε. Δεν πρέπει να το υπερασπιστούνε; Δεν πρέπει να υπερασπιστούνε την επαγγελματική τους αξιοπιστία; Πρέπει. Να το κάνουνε εδώ και τώρα.

Και να καλέσουνε εκτός από τους δημοσιογράφους και τους αϊτίδες, αυτούς τους προγραμματιστές, πώς διάολο τους λένε για να πούνε κι αυτοί τη γνώμη τους. Έτσι είναι. Με κάθε επισημότητα και σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τόσα λεφτά, στο φινάλε πήρανε. Κάπου στα 14 μιλιόνια σταμάτησε το κοντέρ και χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ.

Αυτών που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά, δεν τους κάνει ζάφτι κανένας Κλάτενμπεργκ και κανένας Απτόσογλου. Αυτοί μπορεί να κάνουν θαύματα με την τεχνολογία. Και να είναι από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι πάει. Του Πιερρακάκη άνθρωποι.

Και να πληροφορήσουν τον Έλληνα φορολογούμε πόσα έξτρα λεφτά δόθηκαν για την γραμμή του VAR. Και γιατί ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία και τις άλλες χώρες το VAR στοίχισε 7 μιλιόνια και οι κουβαρντάδες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα διπλά, Νικολάκης Παππάς, και σία.

Κι άμα οι εταιρείες αυτές το παίζουνε αφωνία, να βγει το ίδιο το κράτος που πλήρωσε. Έτσι είναι. Ο πλερώνων έχει πάντα δίκαιο. Να βγουν οι επιτελικοί, ο Αυγενάκης και ο υπουργός ο Πιερρακάκης και να το απαιτήσουνε. Αυτό είναι παστρική δημοκρατία. Παστρική, όχι παστρικιά, για να ξέρουμε τι λέμε, μάστορα. Να δώσουν τη σύμβαση στη δημοσιότητα. Να μην διασύρονται στο φινάλε, ο Νικολάκης ο Παππάς και ο Βασιλειάδης που είναι αριστεροί και, άρα, ακέραιοι και κατά της διαφθοράς.

Από την τσέπη του φορολογούμενου βγήκαν τα εφτά για το VAR, δεν τα πλήρωσαν οι ομάδες. Και για να έχουμε το καλό ρώτημα, γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα να μάθουμε κι εμείς τις σκληρές διαπραγματεύσεις του Νικολάκη του Παππά και του Γιωργάκη του Βασιλειάδη με τη Media Pro και τη MEDIA LUSO και την In Digital. Πώς, δηλαδή, από τα 7 εκατ. ευρώ, έφτασε στην Ελλάδα το μηχάνημα με τα διπλάσια.

Έτσι είναι, μάστορα. Κι έχεις τον Κλάτενμπεργκ και σου λέει ότι είναι χειροκίνητο το εργαλείο. Και γιατί δεν το είπες από την πρώτη στιγμή, ρε μάστορα; Κρατικό μυστικό ήτανε; Κι ο άλλος Πορτογάλος ο Μέλο με το μέλι Περέιρα γιατί δεν έβγαλε κουβέντα για το χειροκίνητο μηχάνημα; Κι εγώ δεν θέλω να πιστέψω αυτό που γράφτηκε ότι ο Μέλο είναι μέτοχος στη MEDIA LUSO, την πορτογαλική. Η στήλη δεν υιοθετεί, που λέει κι ο Θωμαΐδης.

Σ’ το πάω κι αλλού εγώ, μάστορα. Στο πολύ πονηρό. Με το μπαρδόν, αλλά οι ομάδες της Super League1, οι «επενδυτές», δεν θέλουν να ξέρουν πώς παίζει το VAR; Τα ήξεραν αυτά που είπε ο Κλάτενμπεργκ ότι οι VARistes βάζουνε τις γραμμές με το ποντικάκι του υπολογιστή και μετά, πατάνε το enter; Σοβαρά μιλάμε τώρα.

Δεν έπρεπε να ενδιαφερθούν να έχουν μία γνώμη; Τώρα, θα πεις, άπαξ κι ο άλλος τον έχει δεμένο τον γάιδαρό του με τους ποντικούς, τι να το μάθει πώς δουλεύει μηχάνημα. Στα απαυτά του και δυο αυγά Τουρκίας. Άπαξ και ξέρει ότι είναι στο VAR ο Ευαγγέλου με τον Κοτσάνη, σου λέει, τους έχω εμπιστοσύνη, θα πράξουνε το σωστό, όπως στον Βόλο και τα Γιάννινα.

Βάζεις μετά και τα Σαββιδοτεχνεία να γράφουνε ότι το VAR δεν κάνει ποτέ λάθος, γιατί είναι τεχνολογία, και καθάρισες την μπουγάδα. Σιγά μη σκοτιστεί ο επενδυτής αν οι VARistes είναι σαν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και εξαφανίζουνε την Ακρόπολη και κάνουνε οφσάιντ το κανονικό και κανονικό το οφσάιντ. Άπαξ και γράψει το Φύλλο Αγώνος ότι το σκορ είναι 1-0, δεν αλλάζει το έργο κι ας σε δικαιώσει το VAR.

Κι όπως σου έγραψε η «Α» και η iapopsi.gr τον ΟΦΗ τον σφάξανε δύο φορές φέτος. Μία που είπανε ότι το γκολ του Ατρομήτου ήτανε κανονικό στο Γεντί Κουλέ και μία που δεν του δώσανε καθαρό πέναλτι στην Τούμπα. Έτσι είναι. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω κι ας λέει ο Κλάτυ τα δικά του με τις αναλύσεις του και τις παπαριές του.

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, ρε μάστορα. Άπαξ και οι ίδιοι οι διαιτητές σου λένε ότι δεν το ξέρουμε καλά το μηχάνημα, τι να σου κάνει κι ο Κλάτυ. Το είπε φόρα-παρτίδα κι ο Βαρούχας στο ράδιο. Ότι μιλάω, σου λέει, με τους διαιτητές και τους VARistes και σου λένε ότι δεν το κατέχουμε το μηχάνημα. Ό,τι κάτσει.

Κι ο Βαρούχας δεν έχει κανέναν λόγο να πει παπαριές. Έτσι κι είσαι σοβαρό κράτος, δηλαδή, τον καλείς τον Βαρούχα την ίδια μέρα, όχι την επόμενη. Ελάτε εδώ, κύριε Παναγιώτη. Είπατε ότι οι διαιτητές δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη εκπαίδευση. Επειδή εμείς, κύριε Βαρούχα, σεβόμαστε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, θα κινηθούμε αναλόγως. Υπογράψτε εδώ ότι πήρατε γνώση της μήνυσης που θα κάνουμε.

Να τελειώνει μια και καλή το παραμύθι του Κλάτενμπεργκ και του κάθε Απτόσογλου. Και του Κλάτυ, που τους είχε ανεκπαίδευτους, και του Κουκουλάκη που είναι υπεύθυνος VAR και καλά. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Κι όχι να σου λέει ο Κλάτυ ότι είναι χειροκίνητο το μηχάνημα και να μην τρέχει κάστανο. Κι από την άλλη να σου γράφουνε ότι η τεχνολογία δεν ποινικοποιείται. Ποια τεχνολογία, ρε; Αυτή με το ποντίκι;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα