Το σενάριο που πετάει τον Άρη έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στην Super League ο Άρης ήταν (μαζί με τον Παναθηναϊκό) στις ομάδες που αντιτάχθηκαν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, δεν υπολόγιζαν οι άνθρωποί του ποιο θα είναι το κριτήριο …εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που δεν γίνουν οι αγώνες…

Μέχρι που η ιταλική εφημερίδα  «La Republica»,αποκάλυψε ότι αν δεν γίνουν οι αγώνες τότε για την UEFA δεν θα ισχύσει η βαθμολογία που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά το ranking (η κατάταξη) των ομάδων στις ευρωπα¨ϊκές διοργανώσεις.

Στην Ιταλία (για παράδειγμα) η Αταλάντα, που βαθμολογικά είναι στην τετράδα, θα μείνει εκτός και θα πάρει τη θέση της η Ρόμα, ενώ κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα  και να τεθεί ο Άρης εκτός  ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη νέα χρονιά, αφού βάσει του ranking της τελευταίας πενταετίας, βρίσκεται πιο κάτω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Υπ΄   αυτή την έννοια τον Άρη δεν τον συμφέρει να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα και κακώς το ζητούσε μετ επιτάσεως στην τηλεδιάσκεψη της Super League…

Διαβάστε επίσης