Το στραπάτσο δεν το είδαν;

Υπάρχουν και αυτοί που στέκονται σε ένα ημίχρονο της Εθνικής ομάδας στη Σουηδία, προκειμένου να βρουν επιχείρημα να μη διώξουν τον Φαν’τ Σιπ. Είναι προφανές πως δεν έχουν αντιληφθεί πού οδήγησε ο Ολλανδός το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το βασικό βέβαια είναι το… ταμείο. Στόχος για την πρωταθλήτρια Ευρώπης τού 2004 ήταν η συμμετοχή στο Μουντιάλ. Η αποτυχία είναι παταγώδης. Γιατί σίγουρα θα ήταν υπερβολή να υπήρχε απαίτηση κατάκτησης της πρώτης θέσης, ώστε η Ελλάδα να έπαιρνε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αλλά η Εθνική μας, για να μη θεωρηθεί αποτυχημένος ο προπονητής, θα μπορούσε να πάρει τη δεύτερη θέση που θα της έδινε τη δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό γιατί από τα 10 προκριματικά γκρουπ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, μαζί με άλλες δύο επικεφαλής ομίλων του UEFA Nations League, θα διεκδικήσουν μέσω play-offs τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-offs θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απλούς –μονούς–  αγώνες (ημιτελικοί, τελικός). Στο Μουντιάλ θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι νικητές των τριών τελικών. Η Εθνική μας λοιπόν στη δεύτερη ευκαιρία της θα έπρεπε να πάρει την πρωτιά στον νέο όμιλό της για να είναι παρούσα στο μεγάλο ραντεβού. Πολύ δύσκολο και αυτό το εγχείρημα, αλλά τουλάχιστον κάτι θα έδειχνε.

Τώρα, τι; Δύο νίκες σε έξι αγώνες έχει ο Φαν’τ Σιπ. Στη Γεωργία στις καθυστερήσεις, και με τη Σουηδία 2-1 στο ΟΑΚΑ. Ποια Εθνική πήγε πού, με τέρματα 7-6; Χωρίς… άμυνα κι επίθεση, δηλαδή. Και δεν έχασε κάτι στο νήμα. Έξι πόντους πάνω είναι η Σουηδία και τέσσερις η Ισπανία. Στραπάτσο κανονικό! Ναι, αλλά έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο στη Στοκχόλμη. Δικαιολογία που δεν μπορεί να πει ούτε ο μάνατζερ του Ολλανδού για να τον κρατήσει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα