bpbg
bpbg

Το σύστημα Ζαγοραίου (ξανα)στοιχειώνει την Ευελπίδων

Οι κατά Πολάκη «αρμοί της εξουσίας» στη Δικαιοσύνη, πανίσχυροι επί ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται αρμοί-μπετόν επί Ν.Δ. με εμφατικό παράδειγμα τη μοναδική υποψήφια για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Σωτ. Παπαγεωργακοπούλου, «ψυχοπαίδι» των Ζαγοραίου, Σοφουλάκη και Παπαγγελόπουλου

Το σημερινό άρθρο της «Α» αφορά τις πολυσυζητημένες «ατάκες» της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κας Μπέτυς Μπαζιάνα, και του μεγαλόστομου πρώην αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με την κυβέρνηση και τους αρμούς της εξουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι η κα Μπαζιάνα σε συνέντευξή της στις 7/1/2018 είχε υποστηρίξει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία», ο δε κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook είχε επίσης υποστηρίξει  ότι «μπορεί να κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχε τους αρμούς της εξουσίας», υπονοώντας ότι οι «αρμοί» ήταν «νεοδημοκρατικού» χαρακτήρα.

Ένα playback στον τομέα της Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι αρμοί της εξουσίας στον τομέα αυτό δεν ήταν απλοί αρμοί, αλλά αρμοί-μπετόν(!!!).

Τι να πρωτοθυμηθούμε…

>> Την πρώην εισαγγελέα του ΑΠ, κα Ξένη Δημητρίου, η οποία, κατά τη διάρκεια της θητείας της στα ΣΥΡΙΖΑϊκού χαρακτήρα κατορθώματά της, αναδείχθηκε εφάμιλλη του Αλέξη Τσίπρα;

>> Την επιλογή από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του κ. Πέππα (προέδρου ΑΠ), της κας Ξ. Δημητρίου (εισαγγελέως ΑΠ), του κ. Δασούλα, κ.λπ., της κας Ελ. Τουλουπάκη ως εισ. Διαφθοράς χωρίς καν να έχει εγγραφεί ακόμη στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών, την ανανέωση της θητείας της με «αφωνία» του επόπτη της επίσης εισαγγελέως ΑΠ, κ. Π. Μπρακουμάτσου, την προαγωγή σε αντεισαγγελέα ΑΠ του κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, αν και ήταν τελευταίος στην επετηρίδα, την παράνομη παραμονή του κ. Ηλ. Ζαγοραίου στην έρευνα για το Μάτι, την επίσης παράνομη παραμονή της εισαγγελέως Ειρ. Τζίβα στην έρευνα για το «Noor1» και διάφορα άλλα που τελειωμό δεν έχουν;

Τον Ιούλιο του 2019 την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία. Θα περίμενε κανείς ότι μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, που διέπουν τις εκλογές των προϊσταμένων των Εισαγγελιών και των διοικήσεων Πρωτοδικείου, Εφετείου, τα συνδικαλιστικά κινήματα στις παρυφές της Δικαιοσύνης θα έδιναν τέλος σε όλα τα παραπάνω αναφερόμενα ώστε οι ηγήτορες να χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των μελών του δικαστικού χώρου.

Φαίνεται όμως ότι το επιτελικό κράτος, που εισηγήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης και αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τα προαναφερόμενα θέματα ώστε να αποκατασταθεί η μεγάλη ρωγμή που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών –δηλαδή, της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας–, μοναδική υποψήφια θα είναι η εισαγγελέας κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου

Η εν λόγω κυρία εισαγγελέας, στην τετραετή θητεία του κ. Ηλία Ζαγοραίου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ήταν κυριολεκτικά το «δεξί του χέρι» και τον αναγνώριζε δημοσίως ως μέντορα και καθοδηγητή της. Επίσης, στη θητεία του κ. Λ. Σοφουλάκη –του γνωστού νυν αντεισαγγελέως του ΑΠ που με υπόμνημα 200 και πλέον σελίδων ενέταξε την κα Τουλουπάκη στην κατηγορία των «ιερομαρτύρων»…– στην Εισαγγελία Πειραιώς ήταν ένθερμη θαυμάστριά του, και βεβαίως ήταν –και είναι– η «αγαπημένη» του κ. Παπαγγελόπουλου και των πρώην(;) εισαγγελέων Διαφθοράς, δηλαδή της κας Τουλουπάκη και των επίκουρων κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Με όλα τα παραπάνω «προσόντα» της κας Παπαγεωργακοπούλου, η Ν.Δ. δεν ασχολείται και στην ουσία ρίχνει «λευκή πετσέτα» αφού προφανώς, μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων της Δικαιοσύνης που ενστερνίζονται την πολιτική της, δεν υποδεικνύει κανέναν υποψήφιο.

Κατά συνέπεια, οι «αρμοί της εξουσίας» τουλάχιστον στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα παραμείνουν απλώς ως είχαν επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ενισχυθούν και θα αποτελούν πλέον το μπετόν-αρμέ, απαλείφοντας  έτσι το μεγάλο παράπονο του Σφακιανού Παύλου Πολάκη.

Βεβαίως,  για τα παραπάνω θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε την άποψη του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρα. Ως γνωστόν όμως, ο κύριος υπουργός, ευρισκόμενος σε διακοπές, δεν έχει ασχοληθεί από τις 20 Ιουλίου ακόμη και με την αποστολή εγγράφου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να τεθεί σε αργία η κα Τουλουπάκη.

Είναι δυνατόν να ασχοληθεί με θέματα ήσσονος –κατά τη γνώμη του– σημασίας, όπως η θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα