To τέλος της ομηρίας (Άδωνι, Αβραμόπουλου), ο λογαριασμός πολιτικού στις ΗΠΑ και τα fake news Κontra στην αλήθεια…

Στα δύο χρόνια έρευνας δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο εις βάρος των δύο πολιτικών, ο λογαριασμός Αβραμόπουλου ανήκει στον γιο του, με ασήμαντα ποσά λόγω σπουδών, αλλά τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ να βυσσοδομούν με απίστευτα fake news

Πόσο ανελέητος μπορεί να γίνει ένας δικαστικός;

Πόσο ευτελείς μπορεί να γίνουν κάποιοι δήθεν δημοσιογράφοι;

Πόσο φτηνός μπορεί να γίνει κάποιος πολιτικός, αποκρύπτοντας την αλήθεια για να βλάψει έναν πρώην συνάδελφό του που ανήκει στην αντίπαλη παράταξη;

Όλα τα παραπάνω τα εντοπίσαμε με αναμφισβήτητη ακρίβεια στην περίπτωση της κατασκευασμένης εμπλοκής του πρώην υπουργού Υγείας –μέχρι το 2009– και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών και Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε και φρίξτε…

Τον Δεκέμβριο του 2018 η κα Τουλουπάκη, με έγγραφό της στο FBI μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας ζητάει να πληροφορηθεί αν υπάρχει λογαριασμός του Δημ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ.

Στο ραντεβού με τους πράκτορες του FBI στη Βιέννη –που στην αναφορά της, στις 29/1/2019, η κα Τουλουπάκη αρχικά τους αναφέρει ως «ομολόγους» της, δηλαδή δικαστικούς, και στη συνέχεια τους αποκαλεί «επιτετραμμένους»– οι Αμερικανοί ενημερώνουν τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τον επόπτη της Εισαγγελίας Γιάννη Αγγελή ότι υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του γιου του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που σπούδαζε στη Βοστώνη, στον οποίο όμως οι καταθέσεις ήταν της τάξεως των 30.000-32.000 δολαρίων στα τρία περίπου χρόνια της παραμονής του εκεί.

Τα εν λόγω ποσά είχαν κατατεθεί κατά ένα μέρος από το Ίδρυμα Ωνάση, λόγω υποτροφίας του υιού Αβραμόπουλου, και το υπόλοιπο από μικρά εμβάσματα της τάξεως των 500-700 δολαρίων από την οικογένειά του και τον θείο του Κωνσταντίνο. O λογαριασμός του θείου Κωνσταντίνου μάλιστα είχε δηλωθεί και φορολογηθεί στην Ελλάδα, κάτι που βεβαίως η κα Τουλουπάκη είχε διαπιστ΄ώσει κατά την ενδελεχή της έρευνα, όμως παρέλειψε -γιατί άραγε(!!!)- να το γνωστοποιήσει…

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ακολούθησε η παραίτηση του Γιάννη Αγγελή από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και δύο υπομνήματά του στον αντεισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που είχε αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες του εις βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σε έγγραφό της στις 29/1/2019 η κα Τουλουπάκη προς την Ξένη Δημητρίου αναφέρει μόνο ότι «θα μπορούσαν οι Αμερικανοί στη Βιέννη να μας δώσουν τον λογαριασμό του πολιτικού, αλλά ο κ. Αγγελής αρνήθηκε».

Παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο της κας Τουλουπάκη:

Στη συνέχεια στις 21/2/2019 ο Γιάννης Αγγελής με το δεύτερο υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αναφέρει το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, χωρίς ιδιαίτερη μνεία για τον λογαριασμό του γιου του που σπούδαζε στη Βοστώνη, αφού η έρευνα που είχε γίνει είχε επιβεβαιώσει τα λεγόμενα από τους Αμερικανούς για τα παραπάνω ευρήματα, δηλαδή κατάθεση λογαριασμού μικρού ύψους σε 3ετή φοίτηση του υιού Αβραμόπουλου, μέσα από λογαριασμούς του Ιδρύματος Ωνάση, του πατέρα του και του θείου του Κωνσταντίνου. Και βέβαια το γεγονός ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε περαιώσει τη θητεία του ως υπουργός Υγείας το 2009, δηλαδή δέκα (10) χρόνια πριν(!!!), δεν έδινε κανένα περιθώριο έρευνας για την εμπλοκή του στον παραπάνω λογαριασμό.

Επισυνάπτεται το σχετικό εδάφιο από την αναφορά του Γιάννη Αγγελή στις 21/2/2019:

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Αγγελής ρωτήθηκε και στην σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε: “Στην συνάντηση με τους Αμερικανούς ρώτησε ο κ. Ντζούρας εάν υπάρχει λογαριασμός Έλληνα πολιτικού στις ΗΠΑ όπου να έχει γίνει διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω άλλων λογαριασμών που προέρχονταν από τη Novarti, αν μέσω του λογαριασμού αυτού έχει γίνει αγορά κατοικίας. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος απάντησε ότι υπάρχει ο λογαριασμός του υιού Αβραμόπουλου και τα χρήματα που έχουν διακινηθεί ήταν 30.000 ευρώ και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή ενοικίου και άλλων εξόδων του παιδιού του κ. Αβραμόπουλου που έκανε το διδακτορικό του στις ΗΠΑ”.

Στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή, ο Γιάννης Αγγελής κατέθεσε επί λέξει:

Στη συνέχεια της έρευνας ο Γιάννης Στουρνάρας, σε κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέως Λάμπρου Σοφουλάκη, δηλώνει ότι «όπως με πληροφόρησε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιαρ τον Ιανουάριο του 2019, κατά την έρευνα για τη Novartis δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή πολιτικού προσώπου».

Φάκελος Novartis: Καμία εμπλοκή Άδωνι και Αβραμόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι όταν τον Μάιο του 2019 ο Ανδρέας Λοβέρδος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς, του παραδόθηκαν 254 έγγραφα(!!!) από τον φάκελο Novartis, χωρίς να υπάρχει σε αυτά η παραμικρή μνεία για εμπλοκή τόσο του Δημήτρη Αβραμόπουλου όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη. [Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας στο τέλος του άρθρου.]

Στο ερώτημα: Γιατί η κα Τουλουπάκη μετά από περίπου δύο έτη (από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2019) δεν έχει αρχειοθετήσει τους φακέλους που αφορούν τους δύο προαναφερόμενους πολιτικούς, η απάντηση είναι πολύ απλή:

1] Για να δείξει ότι ακόμη(!) διερευνά την υπόθεση, άρα δεν πρέπει να της αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis, και

2] Για να ανταποδώσει στον κ. Παπαγγελόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ τη βοήθειά τους τόσο την για τοποθέτησή της στην Εισαγγελία Διαφθοράς το 2017, όσο και την ανανέωση της θητείας της, στις 12 Απριλίου του 2019, που σύμφωνα με την κατάθεση Αγγελή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή(!) να παραμείνει στη θέση της και να ανανεωθεί η θητεία της.

3] Για να βάλει και εκείνη ένα χεράκι στην «χαμένη εκ των υστέρων» εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο.

Βεβαίως, η ιδιότυπη και ελεγκτέα (πειθαρχικώς και ποινικώς) συμπεριφορά της κας Τουλουπάκη, που κράτησε σε επικοινωνιακή –και όχι μόνο– ομηρία τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναμένεται να λήξει άμεσα μόλις την Παρασκευή 13/12/2019, όταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών αφαιρέσει τον φάκελο Novartis και αναθέσει την έρευνα σε εφέτη-ανακριτή, αφού δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τους δύο πολιτικούς.

Ευτελισμός των ΜΜΕ αλλά και υπουργών

Ενώ όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, η εφημερίδα «Kontra News», με υπογραφή κάποιου αμφιλεγόμενου δημοσιογράφου ονόματι Θανάσης Λυρτσογιάννης, την Κυριακή στις 8 Δεκεμβρίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, με άρθρο που διεκδικεί το βραβείο Πούλιτζερ στα Fake News, αναφέρει τα εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KONTRA ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 8/12/2019

Mε το παραπάνω δημοσίευμα, ενώ ήδη είναι γνωστά όλα τα προαναφερόμενα, για τον περίφημο “λογαριασμό πολιτικού στις ΗΠΑ” μάλλον ως απλός συντάκτης(;) ευελπιστεί ότι θα προαχθεί ως αρχισυντάκτης ή διευθυντής της εφημερίδας. Αιμίλιε, πρόσεχε…

Βέβαια σήμερα η “Κόντρα” (11/12/2019) υπερέβαλε ακόμη και τον εαυτό της. Σε ένα ρεσιτάλ δημοσιογραφικής αλητείας είχε πρωτοσέλιδο ότι ο κ. Αγγελής κατονόμασε υπουργό που είχε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία, τον οποίο υπέδειξαν οι Αμερικανοί. Εδώ δεν μιλάμε για μυθομανή δημοσιογράφο που ζήλεψε τη δόξα του αείμνηστου Γιάννη Μαρή  (θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα), άλλα έκανε κι ένα βήμα παραπάνω. Έγραψε ένα τεράστιο ψέμα, ότι δήθεν αυτό είπε ο κ. Αγγελής στην Προανακριτική. Τουναντίον ο κ. Αγγελής όχι μόνο είπε κάτι διαφορετικό, αλλά έσπευσε να καταθέσει και νέα στοιχεία που αναδεικνύουν το σημερινό ψέμα της εφημερίδας “Κόντρα” σε ρεσιτάλ δημοσιογραφικής αλητείας.

Παπαγγελόπουλος σε Χατζηνικολάου

Επίσης, στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος στον ΑΝΤ1, ερωτάται από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου «αν υπάρχει λογαριασμός πολιτικού για την υπόθεση Novartis», όταν ήδη είναι γνωστό το υπόμνημα του Γιάννη Αγγελή στις 21/2/2019, όπου αναφέρεται το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σημείωση: Βεβαίως, η ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου είναι ουσιαστικά ρητορική, γιατί ως έμπειρος δημοσιογράφος γνώριζε ότι προ έξι περίπου μηνών ο Γ. Αγγελής είχε αναφέρει το όνομα του Δημ. Αβραμόπουλου, αφού δεν είχε περατωθεί η έρευνα και βεβαίως δεν είχε διαπιστωθεί εμπλοκή του φοιτητικού λογαριασμού στην υπόθεση Novartis.

Ο υπουργός που έχει αρνηθεί το πρσωνύμιο «Ρασπούτιν» –διότι, όπως είπε, δεν διέθετε τα φυσικά προσόντα του Ρώσου ραδιούργου της εποχής των τσάρων–, ενώ γνώριζε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του Αβραμόπουλου, απάντησε με βαρύγδουπο ύφος και με πλήρες υπονοούμενο: «Ναι, υπάρχει, αλλά δεν θα πω το όνομά του».

Μετά την απάντηση αυτή, κάθε σύγχρονος Ρασπούτιν θα αισθάνεται εκτεθειμένος, αφού Έλληνας υπουργός κατάφερε να τον υπερκεράσει με τόση ευκολία…

254 έγγραφα που δόθηκαν στον Ανδρέα Λοβέρδο τον Απρίλιο του 2019:

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα