Το τερμάτισαν με τον ΕΦΚΑ…

Ζόρια στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό δεν κρύβεται, αφού δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν βαρεθεί να απολογούνται για τα έργα και τις ημέρες Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας, πηγαίνοντας στα χωριά τους.

Πολλές ερωτήσεις έχουν γίνει το θέμα της απόδοσης των συντάξεων ΟΓΑ, που κάποιοι τις χρέωναν στον τότε διοικητική Μπακαλέξη, ο οποίος τελικά καρατομήθηκε. Πήγε να διοριστεί νέα διοίκηση, και σκόνταψε ο διοικητής στα έργα και τις ημέρες του στην ΗΔΙΚΑ, ότι έδινε έργα σε φίλο και πρώην συνεταίρο του και δεν διορίστηκε.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι το θέμα των συντάξεων χηρείας, που σταματούν εντός τριετίας και για το οποίο έχουν βγει χήρες και διαμαρτύρονται για αναλγησία της κυβέρνησης. Έτσι, το φιλολαϊκό προφίλ , που θέλει να περνά ο ΣΥΡΙΖΑ πλήττεται, διότι τη στιγμή που οι χήρες έχουν να λύσουν ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα, έρχεται και το θέμα του βιοπορισμού.

Τώρα 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Έβρου, Νατάσσα Γκαρά θέτουν με επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή και το ερώτημα για την έκδοση και απόδοση των συντάξεων χηρείας και κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αναβολές». Καθώς δεν πρόκειται για χαρτοφυλάκιο Αχτσίογλου, κάποιοι είναι φανερό ότι πλέον τα βάζουν με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, χρεώνοντάς του τις καθυστερήσεις ή είναι έτοιμη κάποια καλή διάταξη, κι ετοιμάζονται για πολιτικό μάρκετινγκ. Όπερ έδει δείξαι.

Αννα Στεργίου

Διαβάστε επίσης