Το VAR στην παράταση


Συνολικά 1.205 αγώνες της Super League και του Κυπέλλου θα καλυφθούν από το VAR, σύμφωνα με όσα είπε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο Ευάγγελος Γραμμένος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα σεμινάρια επιμόρφωσης των διαιτητών που θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουλίου. Επίσης, μας είπε ότι το VAR χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου. Απέφυγε, βέβαια, να αναφερθεί στο μαγείρεμα από τον Μέλο Περέιρα με τις αλλαγές στις θέσεις των Γερμανών διαιτητών.

Όπως δεν είπε πως για την ίδια φάση στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και στον τελικό του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ ο διαιτητής του πρώτου αγώνα και χειριστής του VAR στη δεύτερη περίπτωση πήρε διαφορετική απόφαση.

Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εκείνο που ήθελε να μάθει ο κόσμος ήταν πότε θα λειτουργήσει πλήρως το VAR. Ο Γραμμένος δεν είχε απάντηση.

Ενδεχομένως ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έπρεπε να ρωτήσει τον Μάλαμα Τεβεκέλη. Τους χώριζαν μόνο μερικές καρέκλες. Ο άλλοτε διεθνής διαιτητής και τώρα σύμβουλος του ΠΑΟΚ σε θέματα διαιτησίας προανήγγειλε τη νέα παράταση στη λειτουργία του VAR.

«Υποτίθεται θα ξεκινούσε από την αρχή της νέας χρονιάς, αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ελπίζω, έστω και κάποια στιγμή να μπει στην Ελλάδα πάντως. Αν γίνει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, θα είναι πολύ καλό», είπε ο Τεβεκέλης.

Προφανώς κάτι περισσότερο γνωρίζει από τον Γραμμένο. Έστω και αν συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στην αποτελεσματικότητα του συστήματος στον τελικό του Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα