Το Viral βίντεο με τον υποτιθέμενο αρουραίο να κάνει ντους καταρρίπτεται- Ούτε αρουραίος είναι, ούτε απολαμβάνει το ντους

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral, ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν «αρουραίο» να κάνει ντους σαν άνθρωπος και αυτό φάνηκε σε πολλούς γλυκό και χαριτωμένο. Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.

Ο Dallas Krentzel, καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σικάγο μίλησε στο Newsweek και εξηγεί τι συμβαίνει, «Εξετάζοντας μεγάλο κεφάλι του, την όρθια στάση στα δύο πίσω πόδια, τα ευέλικτα άκρα, την κοντή ουρά και το χρώμα της γούνας του, το συγκεκριμένο ζώο ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά ενός pacarana».

Το pacarana είναι τρωκτικό του αμαζονίου και ζει στη Νότια Αμερική ενώ τρώει κυρίως φλούδες από μπανάνες.

Pacarana

Εκτός των άλλων, το pacarana δεν απολαμβάνει το μπάνιο του καθώς τα τρωκτικά όταν θέλουν να κάνουν μπάνιο, τρίβουν το δέρμα τους χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τα δόντια τους. Όπως εξηγεί ο Tuomas Aivelo, ερευνητής του Urban Rat Biology «Οι κινήσεις του είναι αρκετά περίεργες. Ένας αρουραίος δεν θα έκανε ποτέ αυτό εκτός αν ήθελε να απαλλαγεί από κάτι που τον ενοχλεί. Πιστεύω πως αυτό είναι το σαπούνι. Αυτό είναι το πρόβλημά του. Το μόνο που θέλει είναι ξεφορτωθεί όλο αυτό το σαπούνι».

Σύμφωνα με το άρθρο στο Gizmodo, το pacarana βρίσκεται σε απόλυτο στρες και δεν έχει τίποτα το γλυκό. Ο Jason Munshi- South, από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης εξηγεί «Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς. Αυτό το βίντεο με κάνει να αμφιβάλλω και για άλλα παρόμοια viral βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν ζώα. Εικάζω πως κάποιος σαπούνισε αυτό το ζώο και πως αυτό θέλει να απαλλαγεί ή μπορεί να το έχουν εκπαιδεύσει να λειτουργεί έτσι. Ίσως είναι το κατοικίδιο κάποιου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα