Το ύποπτο γεύμα που «κόλλησε» τους ιεράρχες

«Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς και πότε προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασίων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου –με φυσική παρουσία των ιεραρχών– ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μοριακή εξέταση και είχε βρεθεί αρνητικός. «Ομοίως αρνητικός», υποστήριξε ο εκπρόσωπος, «είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις [που είχε υποβληθεί] πριν βρεθεί με τον Πρωθυπουργό». «Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του», διαβεβαίωσε.

«Πριν δει τον Πρωθυπουργό», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, ο Αρχιεπίσκοπος «είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός», ωστόσο «όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προ 15νθημέρου (σ.σ. με φυσική μάλιστα παρουσία των μελών της και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης), είχε αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας, στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, σε προληπτική καραντίνα, καθώς τουλάχιστον έξι ιεράρχες (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά) είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Των εργασιών της Ιεράς Συνόδου ακολούθησε γεύμα παρουσία ιεραρχών, λαϊκών και υπαλλήλων εταιρείας catering, όπου πιθανολογείται ότι έγινε η διασπορά του ιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα