Τον Αρναουτάκη επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Κίνας

Τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσούι, στο πλαίσιο της παρουσίας της για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα», που διεξάγεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, Μιχάλης Ταρουδάκης, και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης.
Η κ. Τσούι συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την επανεκλογή του, αναφέρθηκε στην ένθερμη στήριξή του στη διαμόρφωση των σχέσεων Κρήτης – Κίνας, υπενθυμίζοντας τη φιλοξενία των Κινέζων πολιτών που ήρθαν από τη Λιβύη το 2011 και τη διαρκή συνεργασία που εδραιώθηκε.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη απήχηση και αξία δύο μεγάλων πολιτισμών, του κινεζικού και του μινωικού, όσο και στην ενδυνάμωση των σχέσεων που αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια. Ως θετικό παράδειγμα ανέφερε την ανέγερση περίπου 150 κατοικιών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, που έχουν αγοραστεί από Κινέζους πολίτες, αλλά και τη συνεργασία για την κορυφαία κινηματογραφική παραγωγή με το ιστορικό της φυγής των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη μέσω Κρήτης, τη φιλοξενία τους στο νησί, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.
«Η πρεσβεία μας, εγώ προσωπικά και η κυβέρνησή μας, θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία με την Κρήτη», δεσμεύθηκε η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα στις δηλώσεις της στην κεντρική τηλεόραση της Κίνας (CCTV).
«Συζητήσαμε για να ενδυναμώσουμε την τουριστική σχέση της Κίνας με την Κρήτη και θεωρώ πως τα βήματα είναι πολύ θετικά», επισήμανε ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του.
Η πρέσβειρα παρακολούθησε τη χθεσινή παράσταση από την Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» με τη Λένα Πλάτωνος, μία όπερα για παιδιά και νέους, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Μουσείο Καζαντζάκη.
Να σημειωθεί, τέλος, πως το πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας… Κίνα» περιλαμβάνει μια σειρά κεντρικών και παράλληλων εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό της Μυρτιάς και στην πόλη του Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης