«Τον Αύγουστο ή σωζόμαστε ή πνιγόμαστε»

Αγώνας δρόμου 50 ημερών για το κυβερνητικό επιτελείο με στόχο την διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον από την δημοσκοπική συντριβή. «Αν ο πολίτης δεν έχει απτά αποτελέσματα από την έξοδο από τα μνημόνια, τότε ότι και να λέμε δεν έχει σημασία. Στον απλό κόσμο εκείνο που μετράει είναι η τσέπη του, άμεσα ή έμμεσα. Στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια, μέχρι τις 25 Αυγούστου θα πρέπει να υλοποιηθούν μέτρα υπέρ των πολιτών διαφορετικά δεν έχουμε καμία ελπίδα» σχολιάζει χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας στην «Α» περιγράφοντας το τι θα πρέπει να γίνει άμεσα.
Λίγο νωρίτερα, την αισιοδοξία της ότι, δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις στις αρχές του 2019 εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνισε ότι, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, θέμα που καίει την κυβέρνηση και έχει επενδύσει πολλά σε αυτό μιας και θα της επιτρέψει να δείξει πως η χώρα ανακτά τις δυνάμεις της αλλά κυρίως ότι αποφασίζει για τα του οίκου της.
Επιπλέον η υπουργός είπε ότι, η μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ήταν μέτρο αχρείαστο και ψηφίστηκε λόγω επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πάντως ίδια ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» ή αιφνιδιασμούς όσον αφορά στη διατήρηση των συντάξεων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατάρτισε.
Όπως έγραψε η «Α» και στην έντυπη έκδοση του Σαββατοκύριακου, η υπουργός Εργασίας σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος διάσωσης του ΣΥΡΙΖΑ μιας και είναι αυτή που θα προωθήσει εκτός των συλλογικών συμβάσεων, το θέμα της αύξησης των κατώτατων μισθών που εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου πως θα αποφέρει άμεσα οφέλη.
Έχει γίνει κατανοητό στους ενοίκους του Μαξίμου, πως αν η αλλαγή δεν γίνει άμεσα ορατή στους ψηφοφόρους τότε θα χάσουν την χρυσή ευκαιρία να ακυρώσουν την αντιπολίτευση και να πείσουν πως η έξοδος από τα μνημόνια έχει απτά θετικά αποτελέσματα για την χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα