Τον είχε τελειώσει ο Κλάτενμπεργκ με… συστάσεις συναδέλφου του

Ντόρος δημιουργήθηκε από την απόφαση του Μανώλη Σκουλά ν’ αποχωρήσει από τη διαιτησία, λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο διεθνής ρέφερι πρόλαβε τον Κλάτενμπεργκ που είχε αποφασίσει να τον τελειώσει μετά τα όσα έκανε στο παιχνίδι πρωταθλήματος ΟΦΗ-ΑΕΚ σε βάρος της «Ένωσης». Ο Σκουλάς είχε πάρει το μήνυμα βλέποντας πως δεν υπολογίζεται και το κυριότερο πως ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δεν θα τον πρότεινε εκ νέου για διεθνή.

Έτσι έκανε ηρωική έξοδο, βρίσκοντας την ευκαιρία να τα χώσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ, ο οποίος ενημερώνεται από άλλον ισχυρό ρέφερι για τα τεκταινόμενα και ακούει… πολύ σοβαρά την άποψή του. Αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό σε πολλούς διαιτητές, καθώς βλέπουν να παίζονται πολλά παιχνίδια στις πλάτες τους και ο Άγγλος «ασθενής» να ενδιαφέρεται μόνο για τον παχυλό του μισθό. Ο συνάδελφός τους έχει γίνει κόκκινο πανί. Φροντίζει και αυτός πάντως να δημιουργήσει τη δική του ομάδα, αντλώντας δύναμη και από τις επαφές με τον πρόεδρο της Ένωσής του. Η βαρύνουσα άποψη του ρέφερι οδηγούσε σε… ανανέωση του πίνακα των διεθνών, με τον Σκουλά να μένει εκτός.

Έτσι προέκυψε η αποχώρηση με καταγγελίες για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προσβάλλει την UEFA και το φίλαθλο κοινό, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί την τηλεκριτική των αποφάσεων των διαιτητών για να κάνει πολιτική!

Η ΕΠΟ μετά την κωμωδία της τηλεκριτικής και της ανάλυσης φάσεων, θα πρέπει να πάρει μέτρα. Με το να κριτικάρει ο Κλάτενμπεργκ δημόσια τους διαιτητές να καλύπτει μόνιμα ορισμένους ή να διασύρει κάποιους άλλους σίγουρα εκτίθεται, αλλά συγχρόνως εκτίθεται και η Ομοσπονδία. Και κάτι τελευταίο. Οι παρατηρητές διαιτησίας τι ρόλο παίζουν; Υπάρχουν; Λαμβάνονται υπ’ όψιν οι εκθέσεις τους; Απάντηση δεν αναμένεται. Από τον Κλάτενμπεργκ…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα