Τον… παραίτησαν μετά τις χοντράδες που ξεστόμισε

Τίτλοι τέλους στην υπουργική θητεία του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στο διάστημα που διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλεί με δηλώσεις του και να ανοίγει μέτωπα, με τον ίδιο να υποβάλλει την παραίτησή του μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους φίλαθλους του Ολυμπιακού και του Άρη.

Με το γνωστό εκκεντρικό ύφος του, αλλά χωρίς κάποια από τις αγαπημένες του… περίεργες λέξεις, ο Κώστας Ζουράρις με ένα e-mail δύο τριών αράδων ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην υφυπουργού, σε αυτό αναφέρει: «υποβάλω την παραίτησή μου για να μην σας δημιουργώ πρόβλημα και για να είμαστε καλά, εσείς και εγώ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο, επίσης βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, είχε από νωρίς το πρωί της Κυριακής θέσει θέμα Ζουράρι, ζητώντας την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πληροφορήθηκε ότι τα γραφεία της Θεσσαλονίκης είχαν κατακλυστεί από υβριστικά e-mail για το κόμμα και τον συνεργαζόμενο κ. Ζουράρι. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού από τον πρωθυπουργό και το θέμα διευθετήθηκε με την «αναγκαστική παραίτηση» του αθυρόστομου καθηγητή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις μετά τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Αυτό είναι το κείμενο της επιστολής παραίτησης του Κώστα Ζουράρι

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Διαβάστε επίσης