Θα «κατέβαζε» τον στρατό στους δρόμους ο Γιανουκόβιτς

Εγγραφο που διέρρευσε στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αποκαλύπτει σχέδιο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς για επιχείρηση του ουκρανικού στρατού προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις και να αποτρέψει την ανατροπή του.

Ουκρανοί δημοσιογράφοι «ξεσκονίζουν» χιλιάδες έγγραφα, τα οποία όπως ισχυρίζονται βρέθηκαν κοντά στην πολυτελή κατοικία του πρώην προέδρου, λίγο έξω από το Κίεβο, ενώ μερικά από αυτά έχουν ήδη διαρρεύσει μέσω internet. Παρά το γεγονός ότι η γνησιότητα του εγγράφου δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο πολιτικός Χενάντι Μοσκάλ δημοσίευσε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο στο οποίο περιγράφεται  λεπτομερώς ένα σχέδιο για περικύκλωση της πλατείας Ανεξαρτησίας από ελεύθερους σκοπευτές που θα άνοιγαν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Στην «επιχείρηση» θα εμπλέκονταν τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 22.000 αστυνομικοί. Ο Μοσκάλ, μέλος του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, είπε ότι δημοσίευσε το έγγραφο αυτό με σκοπό να ασκήσει πιέσεις στις νέες αρχές της Ουκρανίας και να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Περισσότερα έγγραφα αναμένεται να δημοσιευτούν αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε στο Reuters Ουκρανός δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης