Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (για Τουλουπάκη, «κουκουλοφόρους» και όχι μόνο…)

Το μέλλον των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς και των προστατευομένων μαρτύρων δεν προβλέπεται ευοίωνο…

Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο εμφανώς πλέον θέτει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας και τήρησης νομιμότητας από τη κα Τουλουπάκη είναι οι πρακτικές που ακολούθησε, αντίθετες προς τη Δικονομία και το Σύνταγμα, στην περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Και αυτό γιατί ενώ από τον Μάρτιο του 2017 ο κ. Κουρουμπλής είχε μηνυθεί από τον κ. Λοβέρδο, Παπαχριστοφίλου και Βασίλη, για το γεγονός ότι είχε παραλείψει να εφαρμόσει τον νόμο, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 150 εκατομύρια ευρώ, η κα Τουλουπάκη ξέχασε το άρθρο 86, βάσει του οποίου υποχρεούτο να στείλει ΑΜΕΛΛΗΤΙ τη δικογραφία στη Βουλή.

Και όταν στις 5 Φεβρουαρίου 2018 τελικώς την έστειλε, δεν είχε ούτε το ηθικό ανάστημα να αναφέρει το όνομά του, αλλά μόνο τα αρχικά του Π.Κ., με αποτέλεσμα να γεννώνται ερωτηματικά, εάν είναι εισαγγελέας στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης ή στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, οι περιπέτειες της κας Τουλουπάκη τώρα αρχίζουν, αφού θεωρείται βέβαιο ότι οι αποκαλύψεις του κ. Μανιαδάκη θα είναι η αφορμή να υποβληθούν νέες μηνύσεις από όλα τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η εισαγγελέας Διαφθοράς τον προέτρεπε να κατονομάσει ότι χρηματίστηκαν.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (για Τουλουπάκη, «κουκουλοφόρους» και όχι μόνο…)

Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλύψεις Μανιαδάκη, ότι εκβιάστηκε για να καταθέσει χρηματισμό εκ μέρους του στους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, προκάλεσαν την οργή των… υποδειχθέντων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς πολιτικούς, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ευθύς εξ αρχής ότι πέραν της εμπλοκής των φυσικών και ηθικών αυτουργών της σκευωρίας για χρηματισμό, θα κινηθούν και δικαστικά εις βάρος των σκευωρών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με μια λιτή δήλωσή του αιτιολόγησε την απόφασή του «θα τους πάω μέχρι τέλους». Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως…

»Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως προαναφέραμε, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, προέβη σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

 

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του τόνισε τα εξής: «Στον “Γιάννη Αναστασίου” έχω καταθέσει μήνυση, η οποία και δεν μπορούσε να εκδικαστεί, διότι όσο ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε ήρωα, μου απαγόρευαν να ασκήσω εναντίον του τα νόμιμα δικαιώματά μου.

»Για όσα έχει καταθέσει ως “Γιάννης Αναστασίου” τώρα η μήνυσή μου θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζω να αποκαλύψει ποιος τον έβαλε να πει όλα αυτά τα ψέματα για μένα.

»Όλο αυτό το διάστημα είχα επικοινωνία μαζί του –αφού είχα τη διαβεβαίωσή του ότι δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας– και μου μετέφερε διαρκώς κινήσεις εκβιασμού εναντίον του για να καταθέσει ψέματα ως εμπειρογνώμων και να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο που δεν με αγγίζει. Όλα αυτά θα κληθεί να τα καταθέσει  σε πολλές μηνύσεις μου που ετοιμάζονται προς όσους προσπάθησαν να στήσουν αυτή την ιστορία.

»Την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. 28/12) με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει ψέματα εναντίον μου και εναντίον των Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Σαμαρά με την απειλή ότι, αν δεν το έκανε, θα του ασκούσαν δίωξη».

 

Και έπεται συνέχεια…

Με όλα τα παραπάνω, εκτενώς αναπτυχθέντα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το μέλλον των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς και των προστατευομένων μαρτύρων δεν προβλέπεται ευοίωνο…

Τόσο οι αρχικές μηνύσεις που σίγουρα θα ανασυρθούν από το αρχείο, όσο και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη, μπορεί να οδηγήσουν τους κατασκευαστές της σκευωρίας ακόμη και σε ευαγές ίδρυμα της περιοχής Κορυδαλλού…

Μπορεί η ηθική αυτουργία του πρωθυπουργού να μην προκύπτει από στοιχεία, ούτε να υπάρξει ειδικό δικαστήριο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Οι μη έχοντες όμως ασυλία, μάλλον θα βρεθούν σε δύσκολη θέση…

Και εδώ ισχύει το γνωμικό «ας πρόσεχαν…».

 

Διαβάστε επίσης