Τώρα μιλάει ο «Μπάμπης ο Φλου»…

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προσπάθησε να βγει από την αφάνεια κι έριξε τα βέλη του στον Γιώργο Βασιλειάδη για όσα κακά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην ιστοσελίδα sdna.gr. O βασικός στόχος βέβαια επιτεύχθηκε, καθώς μεγάλη σημασία είχε ο παροπλισμένος πολιτικός να βγει ξανά στο προσκήνιο, μια και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τον ξεκουράσει προτιμώντας τον Μιχάλη Καλογήρου για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Σταύρος Κοντονής βρίσκεται σε άγρα ψήφων στη Ζάκυνθο, αλλά η πικρία του για τις αλλεπάλληλες καθαιρέσεις από τους υπουργικούς θώκους δεν κρύβεται. Μάλιστα, δείχνει πολύ εκνευρισμένος που ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε τον τομέα του Αθλητισμού κι έχει τεράστια δημοσιότητα, ενώ αυτός είναι πλέον στην αφάνεια.

Τι μας είπε λοιπόν ο Χαράλαμπος – Σταύρος Κοντονής;

«Ο χώρος των οργανωμένων είναι επικίνδυνος. Εξαιρώ όσους ξεκινούν καλοπροαίρετα στη βάση της στήριξης της ομάδας τους. Μέσα από αυτούς τους χώρους έχουν στρατολογηθεί και προκύψει στελέχη ακροδεξιών οργανώσεων. Και της Χρυσής Αυγής. Από εκεί εξοικειώθηκαν με την ατιμωρησία της βίας, την οποία χρησιμοποιούν ως μέσο παρέμβασης. Επιπλέον εντόπισα τη διαπλεκόμενη σχέση κάποιων με ιδιοκτήτες ΠΑΕ, που σε δικές τους δύσκολες στιγμές, όχι απαραίτητα αθλητικές, τους χρησιμοποιούν ως λαό αγανακτισμένων.

»Τα μέτρα που πήραμε για εκτεταμένους ελέγχους τότε, είχαν αποδώσει σε πρώτο χρόνο».

Μάλλον ο Σταύρος Κοντονής έβλεπε μόνο τους ακροδεξιούς και τους χρυσαυγίτες να προκαλούν επεισόδια. Δεν αντιλήφθηκε αναρχικούς και εξτρεμιστές, που πήγαιναν στο γήπεδο απλά και μόνο για να συγκρουστούν με την Αστυνομία και στο τέλος την πλήρωναν οι ομάδες.

Πήρε μέτρα, μας ενημερώνει, που είχαν αποδώσει. Προφανώς άλλος υπουργός ήταν αυτός που αποφάσισε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού το 2016. Κι όμως. Τότε, μετά τα σημαντικά μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλα πήγαιναν καλά. Η βία είχε εξαλειφθεί, αλλά για καλό και για κακό η γιορτή του ποδοσφαίρου δεν έπρεπε να έχει προσκεκλημένους. Ίσως να έφταιγε ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε επιλογή διαιτητή κι έκανε παρεμβάσεις για τους επόπτες…

Ο Ζακυνθινός έμμεσα πλην σαφώς έριξε τα βέλη του στον Γιώργο Βασιλειάδη.

«Δυστυχώς, εδώ έχουμε καθυστερήσεις. Είχαμε προχωρήσει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είχαμε δρομολογήσει την κάρτα φιλάθλου, που δυστυχώς είναι ένα θέμα που παρέμεινε στάσιμο.

»Είχε εγκριθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά είχαν ομονοήσει όλοι οι σύνδεσμοι τότε, ακόμη και με κοινούς δικηγόρους, απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία. Είχαμε νομοθετήσει για τον τρόπο που έπρεπε να μετεξελιχθούν και να λειτουργούν οι σύνδεσμοι. Ελπίζω πως με τον νέο αθλητικό νόμο αυτά τα ζητήματα θα έρθουν πάλι στο προσκήνιο. Θα έπρεπε βέβαια να είχαν ήδη εφαρμοστεί».

Ο Κοντονής εγκαλεί τον Βασιλειάδη ότι καθυστέρησε σε… όλα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Να έχουμε, δηλαδή, νέο τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών.

Η βία στα γήπεδα μήπως δεν σχετίζεται με τον αθλητισμό και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το ποδόσφαιρο; Μήπως εκτός γηπέδων κυριαρχεί η ανομία και οι μπαχαλάκηδες κάνουν πάρτι; Μήπως νόμος είναι το δίκαιο του Ρουβίκωνα; Ποια ακριβώς είναι η ευθύνη που βαρύνει τον Γιώργο Βασιλειάδη; Επί Κοντονή δούλευαν οι κάμερες του ΟΑΚΑ και χάλασαν στη συνέχεια; Πώς ακριβώς αντιμετώπισε τη βία στα γήπεδα ο Επτανήσιος; Όταν σε έναν τελικό με ελάχιστες προσκλήσεις και τη μισή αστυνομική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στο ΟΑΚΑ πέφτει το ξύλο σαν το χαλάζι, μάλλον δεν φταίει η κάρτα φιλάθλου…

Ο Σταύρος Κοντονής δυστυχώς εμφανίζεται εκτός πραγματικότητας. Κι αυτό γιατί μας ενημέρωσε ότι:

«Η Κυβέρνηση προσπαθούσε να επιβάλει κανόνες ισονομίας. Με τη συνδρομή των διεθνών Συνομοσπονδιών σε σημαντικό βαθμό τα καταφέραμε».

Τώρα τι γίνεται στην ΕΠΟ; Τι ακριβώς έχει καταφέρει η κυβέρνηση; Μήπως να διορίσει μέσω των ανθρώπων της στην Ομοσπονδία στρατό ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που χρυσοπληρώνονται; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος εκλέχτηκε με βάση την καλή του εικόνα ή πρώην υπουργός δεν ξέρει τίποτα για τα πακέτα που πηγαινοέρχονται στις εκλογές; Εκτός αν ο Σταύρος Κοντονής θεωρεί πως το 2017 έγιναν εκλογές στην Ομοσπονδία, άνευ πακέτων…

Αλλά κατάφεραν και άλλα. Στη διαιτησία. Ψάχνουμε για Έλληνα να διευθύνει σοβαρό παιχνίδι. Όταν είναι καλά δηλαδή και δεν έχει φάει ξύλο… Η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων, είναι στην… πρώτη γραμμή των Υπουργικών αποφάσεων. Επιτυχίες…

Σε ένα κομμάτι όμως ο έγκριτος νομικός… δικαιώθηκε:

«Έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά, ξέρετε, και η Δικαιοσύνη δεν είναι εκτός των τειχών μιας κοινωνίας με σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους αθλητικούς δικαστές και θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν είχε περάσει αυτό που είχα προτείνει, να προκύπτουν από κλήρωση που θα έκανε ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών κι όχι από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ».

Οι τακτικοί δικαστές που… δεν κάνουν ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να μην προκύψουν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Ποιος νομοθέτησε για ό,τι συμβαίνει; Ο Χατζηπετρής βέβαια.

Για όλα φταίει λοιπόν ο Γιώργος Βασιλειάδης. Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο νυν υφυπουργός έχει φαγούρα στα μπατζάκια, που λέει και ο Κουτσούμπας. Γιατί αυτός ανήκει στον σκληρό πυρήνα του Τσίπρα, του Τζανακόπουλου, της Αχτσιόγλου, ενώ ο Κοντονής έχει πέσει στη λήθη…

Είναι ωραίος ο Μπάμπης ο «φλου»

Ο Σταύρος ο Κοντονής (το άλλο όνομά του είναι Χαράλαμπος, Μπάμπης δηλαδή) κάνει κι αυτός ό,τι μπορεί, από τότε που ο Τσίπρας τον έβγαλε κι από την 23άδα του ΣΥΡΙΖΑ. Βγήκε σε κάτι παλιούς φίλους του και τα έχωσε στον Μαρινάκη.

Μόνο έτσι έχει ελπίδες να ξαναμπεί στην ομάδα. Αλλιώς, θα τον φάει η μαρμάγκα τον Μπάμπη. Για το έργο του Βασιλειάδη, πέταξε κάποιες αιχμές και τίποτα άλλο, ωστόσο, ο Μπάμπης.

Ούτε γιατί στην ΠΕΕΟΔ υπάρχει ακόμα ο συνταξιούχος Ανδρόνικος. Ούτε για τα αίσχη των τελικών. Ούτε για τη διαιτησία. Για τον τρόπο επιλογής των δικαιοδοτικών οργάνων, που επί θητείας του ορίστηκαν οι τακτικοί δικαστές, μετά από τρία χρόνια θυμήθηκε ότι έπρεπε να κληρώνονται στο Πρωτοδικείο.

Είναι ωραίος ο Μπάμπης ο «φλου», που τραγουδούσε κι ο μέγας Παύλος Σιδηρόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης