
Τώρα Σαντορίνη και Αμοργός! Τα Τέμπη αργότερα…
Στη σεισμική δραστηριότητα επικεντρώνεται το κυβερνητικό ενδιαφέρον, προσδοκώντας ότι η οργή για τα Τέμπη θα μετριαστεί…
Μια τις πιο εμβληματικές φιγούρες του μαγικού καρτουνίστικου κόσμου του Γουόλτ Ντίσνεϊ είναι ο Γκαστόνε Γκάντερ.
Μισός πάπια και μισός χήνα, ο Γκαστόνε είναι ξάδελφος του Ντόναλντ Ντακ και από τον Ιανουάριο του 1948 που πρωτοδημιουργήθηκε κάνει… καριέρα ως ο απόλυτος αγαπημένος της θεάς Τύχης, που του τα φέρνει όλα δεξιά και βολικά ό,τι κι αν κάνει η ανθρωπόμορφη φιγούρα.
Χρειάζεται εξαιρετικά παιγνιώδης φαντασία για να παρομοιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον απίστευτα τυχερό Γκαστόνε, όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από τις κακές γλώσσες ως η προσωποποίηση της κακοτυχίας.
Αυτό, πάντως, δεν εμποδίζει κάποιους να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και να επιμένουν ότι σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος είναι εξίσου τυχερός με τον Γκαστόνε. Πώς το αιτιολογούν; Λένε, για παράδειγμα, ότι η μεγάλη κρίση της πανδημίας που εκ των πραγμάτων ακύρωσε ένα κομμάτι του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. το 2019, βρήκε τη χώρα με το… θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ ΜακΝτακ στα χέρια, δηλαδή με τα γαλαντόμα κονδύλια στήριξης που ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λένε, επίσης, ότι δίχως η Νέα Δημοκρατία να θέλγει πλέον τους ψηφοφόρους όπως το έκανε μέχρι το 2022 και αντιμετωπίζοντας εμφανή σημάδια φθοράς, είχε την μεγάλη τύχη οι δύο βασικοί αντιπολιτευόμενοι πόλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να βρίσκονται σε ένα σπιράλ εσωστρέφειας και εσοκομματικών μαχαιρωμάτων που δεν τους άφηνε να ανακάμψουν και να απειλήσουν το κυβερνών κόμμα.
Ακόμη-ακόμη και το παρατεταμένο ξύπνημα του Εγκέλαδου στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες ως μεγάλη (πολιτική) τύχη του Κυριάκου το καταγράφουν άνθρωποι όχι μακριά από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, λέγοντας ότι ήρθε ως μάννα εξ ουρανού τη στιγμή που η κυβέρνηση χρειαζόταν επειγόντως αλλαγή ατζέντας από την πίεση που δεχόταν (και συνεχίζει να δέχεται…) εξαιτίας των πολυπληθών διαδηλώσεων για την τραγωδία των Τεμπών.
Ως γνωστόν οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως στη Σαντορίνη και την Αμοργό υπερπροβάλλονται από τα ΜΜΕ, με αναφορές για τον δυνητικό κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού ΑΝ αυτός έρθει και της βιβλικής καταστροφής που ΘΑ προκύψει. Κι όλα αυτά με μία ομάδα σεισμολόγων που χρησιμοποιούν φράσεις όπως «μπορεί» , «ίσως», «πολύ πιθανόν», «ενδέχεται» και διάφορα άλλα.