Τόσκα θα λέμε και θα κλαίμε…

Το δίδυμο Γεροβασίλη-Παπακώστα μετέτρεψε την Αθήνα σε Μπογκοτά όπου δρουν ανεξέλεγκτα ένοπλες αγέλες

Επί εποχής Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχεδόν καθημερινά έκαναν λόγο για υπουργείο Ανασφάλειας του Πολίτη, με δεδομένη την ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα, των μπαχαλάκηδων στα Εξάρχεια και των πάσης φύσεως έκνομων ενεργειών των διαφόρων ομάδων που κρυμμένες πίσω από ακτιβίστικες δραστηριότητες επέβαλαν το άβατο των Εξαρχείων.

Φυσικά, όλος ο κόσμος έβλεπε τι γινόταν εκεί στην όμορφη γειτονιά της Αθήνας, πλην της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μιλούσε ότι όποιος θέλει μπορεί να περπατήσει εκεί. Αρκεί να μη φορά στολή και να μη μοιάζει με ασφαλίτη, διότι τότε ουδείς μπορεί να του εγγυηθεί την ασφαλή του διέλευση. Και άντε να εξηγήσεις στον… ακτιβιστή ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Τα χρόνια πέρασαν, ο Νίκος Τόσκας μετά την άκρως… επιτυχημένη υπουργική του θητεία εκδιώχθη κακήν-κακώς και στη θέση του στο υπουργείο ήρθαν δύο κυρίες, προκειμένου να στρώσει η κατάσταση. Ο λόγος για τις κυρίες Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα.

Οι ελπίδες για να αποκτήσουμε λίγη ασφάλεια αποδείχθηκαν φρούδες. Πλέον η Αθήνα θυμίζει Μπογκοτά. Και πολύ λογικά το υπουργείο μπορεί να μετονομαστεί από Προστασίας του Πολίτη σε υπουργείο Εποπτείας του Μεντεγίν! Έτσι, για να νιώθουμε ακόμη πιο κοντά και στη Βενεζουέλα του συντρόφου Μαδούρο.

Πλέον στα Εξάρχεια, 1.500 μέτρα από τη Βουλή των Ελλήνων, δρουν ένοπλες αγέλες και η μεν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (Παπακώστα) προφανώς έχει το ακαταλόγιστο και λέει ότι πριν από αυτήν υπήρχε μπάχαλο, η δε υπουργός (Γεροβασίλη) κατηγορεί τα ΜΜΕ για μικροπολιτική.

Το δε εντυπωσιακό είναι ότι, μετά την ένοπλη επίθεση στον εισαγγελέα και τον αφοπλισμό(!!!)των λιμενικών, η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα ανασφάλειας με διαφορετική προσέγγιση από ό,τι οι απλοί πολίτες. Όλα προσεγγίζονται από τους κυβερνώντες σαν να συμβαίνουν σε κάποιον άλλον, κάπου αλλού και με την απόσταση της πολιτικής ανάλυσης.

Ακόμη θυμόμαστε τα λόγια της κας Γεροβασίλη την ημέρα που τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση». Και δυστυχώς επί ημερών του γυναικείου διδύμου η κατάσταση βαίνει όλο και χειρότερη. Οι μπαχαλάκηδες όποτε θέλουν «ξεμουδιάζουν» ρίχνοντας μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο Πολυτεχνείο, λες και εξασκούνται για να μη σκουριάζουν. Οι χούλιγκανς στήνουν ραντεβού στους δρόμους για να το καθιερωμένο… καβγαδάκι τους, και στη μέση οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε καθημερινή βάση να διαμαρτύρονται στις τηλεοπτικές εκπομπές για τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και τη μη ύπαρξη ένας σχεδίου.

Δυστυχώς για τους πολίτες, το γυναικείο δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν διαθέτει όχι μόνο μαγικά κουμπιά, αλλά μπροστά στον πανικό στον οποίο βρίσκονται προκαλεί με αστείες δηλώσεις. Και το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να σκεφτούμε τη φράση «Τόσκα θα λέμε και θα κλαίμε», αναπολώντας τον ανίκανο υπουργό, διότι τουλάχιστον με αυτόν τα Εξάρχεια δεν είχαν μεταβληθεί τελείως σε Μπογκοτά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα