Τους… έσπρωχναν στον καταυλισμό, τους έδερναν και τους «ξάφριζαν»

Ο φόβος και ο τρόμος διερχόμενων οδηγών, ταξιτζήδων και πεζών, είχε γίνει στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών μία 12μελής συμμορία Ρομά, που εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και ευθύνεται για τουλάχιστον 49 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Τα τρία από τα συνολικά δώδεκα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της 19ης Απριλίου. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 17, 18 και 35 ετών, ενώ οι υπόλοιποι συνεργοί τους ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Από την έρευνα του Τ.Α. Αχαρνών, προέκυψε πως τον τελευταίο μήνα οι δράστες είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, διαπράττοντας κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν απλός: με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντός του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος. Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Σε άλλες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα οδηγούσαν στην περιοχή Αγ. Σωτήρας Αχαρνών, όπου με χρήση σωματικής βίας ή μαχαιριών τους αφαιρούσαν ομοίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 49 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα