Τους τρομάζει ο ευρωσκεπτικισμός

Δεν πρέπει να νιώθουν και πολύ άνετα στις καρέκλες τους οι περισσότεροι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς το κύμα του ευρωσκεπτικισμού όλο και μεγαλώνει… Μάλιστα, τα μηνύματα ενόψει και των ευρωεκλογών που θα γίνουν από τις 22 ως τις 25 Μαΐου 2014, μόνο αισιόδοξα δεν είναι.

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επιβάλλουν έναν μόνο γύρο στις ευρωεκλογές για να περιορίσουν τυχόν απώλειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Ωστόσο η προοπτική που ανησυχεί τους ηγέτες είναι η θορυβώδης είσοδος εκλεγμένων ευρωβουλευτών που θα σαμποτάρουν το ευρώ και τις δράσεις στην ευρωζώνη.

Ο χρόνος είναι ακόμη πολύς ως τότε, η προεκλογική εκστρατεία δεν έχει ξεκινήσει αλλά οι ευρωεκλογές δεν δείχνουν ευοίωνες για τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, σημειώνει η έγκριτη εφημερίδα. Από τον Νότο ως τον Βορρά της Ενωσης τα κόμματα του ευρωσκεπτικισμού τα οποία κινούνται στα πολιτικά άκρα σκοπεύουν να επωφεληθούν από την υπαρξιακή κρίση που δυναμιτίζει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ιδέας.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, πως οι δημοσκοπήσεις δίνουν ήδη έναν μέσο όρο πάνω από 20% για τα κόμματα του ευρωσκεπτικισμού. Ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, χτύπησε το κόκκινο καμπανάκι την Τετάρτη, 22 Μαΐου, ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών αλλά όλα δείχνουν ότι μίλησε σε ώτα μη ακουόντων, καταλήγει η έγκυρη εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα