«Τοξικός» ο Μπαλτάκος, αλλά κουβαρντάς …

Προσπάθησε με πρόσχημα το Μουντιάλ 2030 και την ψήφο της ΕΠΟ στη FIFA να κάνει «κονέ» με τον Αυγενάκη, αλλά η θέση του πρωθυπουργού ήταν κάθετη: «Καμία σχέση μαζί του…» || 150 άτομα στο αεροπλάνο της χαράς για να δουν την Εθνική στο Γιβραλτάρ!

Οι διαδοχικές αποκλειστικές αναρτήσεις στον ιστότοπο της «Α» και στο www.iapopsi.gr για το μυστικό ταξίδι του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, στο Παρίσι, χωρίς να γνωρίζει κανείς στην ΕΠΟ (μέλη Ε.Ε., διευθυντές, κλπ) τον σκοπό της επίσκεψης, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν αίσθηση σε φίλα προσκείμενους και αντιπάλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες αλλά και στην κυβέρνηση…

Και αυτό γιατί το να βάζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο τραπέζι των συζητήσεων με την FIFA την ψήφο της ΕΠΟ για την επιλογή της χώρας που θα διοργανώσει το Μουντιάλ 2030 , εν αγνοία όμως της κυβέρνησης δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο, αφού πέραν της αθλητικής τους φύσεως έχει σχέση και με την εξωτερική πολιτική μας.

Βέβαια ο Μπαλτάκος ισχυρίζεται ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης γνώριζε τον σκοπό του ταξιδιού του και μάλιστα είχε δώσει και το πράσινο φως. Αυτό όμως που σίγουρα δεν γνώριζε ο κος Αυγενάκης ήταν και οι προθέσεις του Μπαλτάκου να ζητήσει διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. Σε κάθε περίπτωση όμως το σώμα που αποφασίζει για την ΕΠΟ δηλαδή η Ε.Ε. αλλά και οι υπεύθυνοι διεθνών σχέσεων είχαν μαύρα μεσάνυχτα.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα τον Οκτώβριο 2021 είχε επισκεφτεί το Ριάντ και τον περασμένο Ιούλιο είχε υποδεχθεί τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζε για την «μεσολάβηση» αυτή του προέδρου Τάκη, στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο που διακαώς επιθυμεί να διοργανώσει το Μουντιάλ 2030 η Σαουδική Αραβία.

Σε κάθε περίπτωση ένα τόσο σοβαρό θέμα για την χώρα μας δεν θα ήταν δυνατόν να το διαχειριστεί μόνο η ΕΠΟ και μάλιστα μόνο ο πρόεδρος της εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να μην υπάρξει καμία εμπλοκή από οποιονδήποτε υπεύθυνο του κράτους στις όποιες ενέργειες του προέδρου της ΕΠΟ.

Όπως είχαμε γράψει στις αναρτήσεις στον ιστότοπο της «Α» τα θέματα διαφθοράς που εξετάζει η Βελγική δικαιοσύνη με εμπλεκόμενη την Εύα Καϊλή στις δωροδοκίες του Κατάρ σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και οι κατηγορίες που βαρύνουν την Σαουδική Αραβία για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν εξ’ αντικειμένου πολύ σημαντικά κυρίως για τη δημόσια εικόνα της χώρας μας.

Έτσι λοιπόν η επίσκεψη Μπαλτάκου στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» τελικά δεν είχε αποτέλεσμα, αφού δεν μίλησε τελικά με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά με ένα-δύο διευθυντικά στελέχη μεσαίου βεληνεκούς…

Για να είμαστε όμως ακριβείς το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να πληροφορηθεί η κυβέρνηση από τα ρεπορτάζ της «Α» τις αστοχίες Μπαλτάκου και να απαγορέψει την ανάμειξη πολιτικών στελεχών της σε ένα θέμα μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς πολιτικής μορφής.

Η τοξικότητα που χαρακτηρίζει τις υποθέσεις τόσο για την έρευνα της Βελγικής δικαιοσύνης που προαναφέραμε αλλά και την αντίστοιχη διεθνή μάλιστα έρευνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον σφαγιασμό του δημοσιογράφου Κασιόγκι δεν πρέπει υπό μορφή σχολίων να αγγίξουν τη χώρα μας.

Κλείνοντας το άρθρο μας θα πρέπει να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως της ΠΑΕ που συμμετέχουν στους αγώνες Play-Off ότι καμία συζήτηση δεν έγινε με κάποιον αρμόδιο της FIFA να έρχονται στην Ελλάδα διαιτητές από το πάνω ράφι…

Επίσης, κανένα αίτημα για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Super League 2 υπεβλήθη από το πρόεδρο Τάκη.

Συμπέρασμα: Το μόνο κέρδος που υπήρχε από την επίσκεψη αυτή ήταν για μια ακόμη φορά ο τουριστικός εμπλουτισμός των γνώσεων του προέδρου της ΕΠΟ με τις κλασικής μορφής ομορφιές της Γαλλικής πρωτεύουσας. Άλλωστε, τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του προέδρου της ΕΠΟ μαζί με τον αστυνομικό φρουρό του δεν ήταν και πολύ μεγάλα, αν συγκριθούν με τα 150 άτομα που γέμισαν το τσάρτερ αεροπλάνο για την μετάβαση της Εθνικής μας ομάδος στο Γιβραλτάρ.

Εκεί τα έξοδα για την δωρεάν μεταφορά, διαμονή και σίτιση τουλάχιστον 100 ατόμων που δεν είχαν σχέση με το team της Εθνικής ομάδος (δηλαδή περίπου 50 άτομα) ήταν πολύ περισσότερα και άνευ λόγου.

Μοναδικό όφελος ήταν η σύσφιξη των σχέσεων του Μπαλτάκου με προέδρους ενώσεων, συγγενών τους και άλλων που δεν γνωρίζουμε τι δουλειά είχαν για να συνταξιδέψουν με το αεροπλάνο της Εθνικής ομάδας και με έξοδα που βαραίνουν την ΕΠΟ.

 Συμπέρασμα νούμερο 2: Λεφτά υπάρχουν στην ΕΠΟ για ταξίδια και για ρουσφέτια. Για την αποζημίωση διαιτητών elite στους αγώνες playoff  που μάλιστα δεν πληρώνει η ομοσπονδία αλλά οι ομάδες ο πρόεδρος Τάκης είναι φειδωλός… Εξ ου και η προτίμηση του Μπένετ σε διαιτητές Ιρακινούς, Σλοβάκους και άλλους του ιδίου βεληνεκούς οι οποίοι ως γνωστόν δεν έχουν και μεγάλες – φανερές τουλάχιστον – οικονομικές απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα