«Τοξικός» ο Παπαγγελόπουλος (για Αλέξη και ΣΥΡΙΖΑ)

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις στη ΔΕΘ, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να αναφέρει το όνομα του υπουργού του στον τομέα της Διαφθοράς, για να μη συνδεθεί μαζί του, στην επικείμενη «Ιερά Εξέταση» της Βουλής…

Ερωτηθείς ο Αλ. Τσίπρας για τη «σκευωρία» της Novartis στη ΔΕΘ, αφού πρώτα είπε ότι «ας κάνει ο Μητσοτάκης ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική, ειδικό δικαστήριο» κ.λπ., κατέληξε στο ότι «είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη αν η Novartis θα έρθει ή όχι στη Βουλή».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πρ. πρωθυπουργός απέφυγε όχι μόνο να στηρίξει αλλά και να αναφέρει έστω και το όνομα του πρώην υπουργού του επί της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Με λίγα λόγια, κράτησε αποστάσεις από τους κατονομαζόμενους ως «σκευωρούς» στην υπόθεση Novartis –από τους μηνυτές κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και από τον εισ. Γιάννη ΑγγελήΔημ. Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη.

Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας «προσέχει για να έχει». Και εξηγούμεθα:

Όταν η «σκευωρία» της Novartis ερευνηθεί κοινοβουλευτικά, είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθεί η εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βεβαίως μέσω του αρμοδίου υπουργού του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Ζαχαρή, ο Ευ. Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι «δεν ήταν δυνατόν η σκευωρία της Novartis να μην έχει την έγκριση, τη στήριξη και τη συμμετοχή» του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε επικοινωνιακή στήριξή του στον πρ. υφιστάμενό του θα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους βουλευτές ως ενέργεια λόγω εμπλοκής του στο στήσιμο της σκευωρίας, κάτι που ήταν αντίθετο με τη θέση του Αλ. Τσίπρα ότι «το θέμα Novartis ερευνάται από τους δικαστές», υπονοώντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες… Άρα, δεν θα μπορούσε να στηρίξει επικοινωνιακά τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, που όχι μόνο γνώριζε λεπτομέρειες της έρευνας, αλλά επιπλέον υπεδείκνυε στους εισαγγελείς –όπως έχουν δημοσιοποιήσει οι εισαγγελείς Ελ. Ράικου και Γ. Αγγελής«να ασκήσουν τη δίωξη και οι θιγόμενοι ας τα βρουν παρακάτω στην ανάκριση»…

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε κανέναν λόγο να στηρίξει τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, όταν μάλιστα και οι σχέσεις του με τον «μέντορα» του τελευταίου, Κώστα Καραμανλή, δεν είχαν τη μορφή των αντιστοίχων του 2015, αφού από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αλέξης θυμήθηκε με καθυστέρηση 4 ετών ότι τα μεγάλα ελλείμματα δημιουργήθηκαν κατά τη θητεία του «μέντορα»…

Πέραν όμως των αποστάσεων που παίρνει από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, ευελπιστεί ότι η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «δεν θα προχωρήσουμε σε βιομηχανία εξεταστικών», αφορά κυρίως τον ίδιο και έτσι διατηρεί την αισιοδοξία για μία επανάληψη της ιστορίας όταν με προτροπή του αείμνηστου Επίτιμου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο επίσης «μητσοτακικός» αποδημήσας αρεοπαγίτης Βασίλης Κόκκινος απήλλαξε τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα περίφημα “pampers”…

Μάλλον όμως την εξεταστική ο Αλ. Τσίπρας δεν θα την αποφύγει, αφού πέραν της Novartis υπάρχει και  το πρώτο εξάμηνο της θητείας του, το 2015, με υπουργό Οικονομικών τον κινηματογραφικό πλέον Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στις 24/12/2015, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», είχε δηλώσει ότι «αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, θα πάω τον Βαρουφάκη σε εξεταστική για τα capital controls».

Και ως γνωστόν, ο συμπαθής ενδυματολογικά Γιάνης είχε και πολιτικό προϊστάμενο…

 

 

Διαβάστε επίσης