«Τοξικότητα εσείς, πρόγραμμα εμείς…»

Οι προτεραιότητες της «γαλάζιας» ατζέντας που φέρνει στο προσκήνιο η Ν.Δ. με το βλέμμα στο ορόσημο της 26ης Μαΐου, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της νέας διακυβέρνησης, εάν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές

Με το σχέδιό της για την επόμενη ημέρα της χώρας απαντά η Νέα Δημοκρατία στις εν γένει αποπροσανατολιστικές και πολύ συχνά τοξικές κυβερνητικές συμπεριφορές. Και αν κάτι αναδεικνύεται με σαφήνεια από τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αυτό είναι η καθαρότητα του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξης για την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις που δείχνει να προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον από αξιωματούχους και επενδυτές.

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται ότι στον πυρήνα του «γαλάζιου» μετεκλογικού σχεδιασμού βρίσκεται η μείωση των φόρων, η αύξηση των επενδύσεων, η διαπραγμάτευση για ελάφρυνση των πρωτογενών πλεονασμάτων και, φυσικά, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Όλα αυτά συνθέτουν την ατζέντα που φέρνει στο προσκήνιο η Ν.Δ., με το βλέμμα στο ορόσημο της 26ης Μαΐου, το οποίο θα σηματοδοτήσει είτε την έναρξη της νέας διακυβέρνησης –εάν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές– είτε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το ηχηρό μήνυμα για πολιτική αλλαγή που θα σταλεί στις ευρωεκλογές.

Κορυφαία προτεραιότητα οι επενδύσεις

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, αυτές αναδεικνύονται σε κορυφαία προτεραιότητα για τη μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. Μετά τις πρόσφατες επαφές στην Αθήνα με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στο Μόναχο, επόμενος σταθμός αναμένεται να αποτελέσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Νέα Υόρκη. Θα βρεθεί εκεί στις 8 Μαρτίου, προερχόμενος από τη Βοστόνη, όπου θα μιλήσει στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts και αναμένεται να έχει συναντήσεις με επίκεντρο τον επενδυτικό τομέα.

Στην οδό Πειραιώς πιστεύουν ότι, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι αγορές θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και την επικείμενη πολιτική αλλαγή και αρκετά «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πιθανό να αρχίσει μια βελτίωση εν όψει των εκλογών. «Αυτό θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα», επισημαίνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως η Ν.Δ. «δεν πρόκειται να κάνει ποτέ αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας το 2014», όταν αποθάρρυνε επί της ουσίας τους επενδυτές.

Μέσω των συνεντεύξεων σε διεθνή ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει, άλλωστε, σταθερά επενδυτικό προσκλητήριο εξηγώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. «Αν οι αγορές αντιδράσουν θετικά στο επόμενο διάστημα, ακόμα και πριν από τις εκλογές, αυτό θα ήταν μια πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη», σημειώνουν στο Μοσχάτο, όπου θεωρούν σημαντικό ότι με την πολιτική αλλαγή «θα βγει από την εξίσωση και ο κίνδυνος της πολιτικής αβεβαιότητας».

«Σε μια εποχή που η Ευρώπη απειλείται από λαϊκιστές και πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πολιτικής αστάθειας, η Ελλάδα έχει το προνόμιο να περιμένει να έρθει μια κεντροδεξιά, μετριοπαθής, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική εντολή», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση στόχευε και η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ρωσία και οι συναντήσεις που είχε τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όσο και με επιχειρηματίες. Επίσης, στις 21 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συμμετέχει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του ΕΛΚ, η οποία θεωρείται σημαντική για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, καθώς αναμένεται να σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του αγώνα για τις ευρωεκλογές, αλλά και την εκλογή τού επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην προεδρία της Κομισιόν.

Επιβεβαίωση των εθνικών φόβων για τις Πρέσπες διά στόματος Νίμιτς!

Διά στόματος Μάθιου Νίμιτς ήρθε την Πέμπτη η δικαίωση των φόβων της Νέας Δημοκρατίας ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα αργούσε να προκαλέσει προβλήματα της Ελλάδα. Εξ ου και οι «γαλάζιες» φωνές ότι πρόκειται για μία εθνικά επιζήμια υποχώρηση. Τι είπε ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης και προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ στις συνομιλίες Ελλάδας – πΓΔΜ; Ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχθηκε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος “Μακεδονία”…».

Αυτή η παραδοχή ήταν αρκετή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου και να εκφράσει εκ νέου τις έντονες αντιδράσεις της στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι η συμφωνία Τσίπρα – Κοτζιά με τα Σκόπια δήθεν ευνοεί τα προϊόντα της Μακεδονίας! Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της τομεάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Ν.Δ., Φ. Αραμπατζή, ότι η βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία εισέρχονται σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και διαπραγματεύσεων με εμφανή τον κίνδυνο να πληγούν ονομαστά προϊόντα της μακεδονικής γης, όπως τα μακεδονικά κρασιά ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, αφήνοντας στο… άγνωστο την τύχη πλειάδας άλλων προϊόντων, όπως λ.χ. ο μακεδονικός χαλβάς.

«Ας εξηγήσει τώρα ο κ. Τσίπρας στους παραγωγούς και επιχειρηματίες της Μακεδονίας γιατί η Κυβέρνησή του εκχώρησε κεκτημένα δικαιώματα και έφερε τη χώρα προ τετελεσμένων. Εκτός και αν πιστεύει και εκείνος ότι οι πιο νόστιμες ντομάτες στον κόσμο είναι οι “μακεδονικές”, όπως προκλητικά έγραφε στο Facebook ο Νικολά Ντιμιτρόφ ήδη από τον Ιούνιο του 2018!» υποστηρίζεται δηκτικά από την Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα