Του «βγαίνει» ο Άγιαξ, δεν βάζει φράγκο, φταίει ο Μητσοτάκης…

Περίμενε την κλήρωση, βγήκε ο Άγιαξ, δεν «περνάει», στοπ οι μεταγραφές, μορφή ο Εσίτι για το Σαββιδοτεχνείο…

Κατά το μεσημεράκι της Δευτέρας (22/7) έγινε η κλήρωση για το Champions League κι έβγαλε τον Άγιαξ αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Πέρασαν αρκετές ώρες και δεν είχε γραφτεί ότι τον γκαντέμιασε ο Μητσοτάκης τον ΠΑΟΚ που τον έριξε επάνω στον Άγιαξ.

Αφού ο Μητσοτάκης φταίει για τη Χαλκιδική, φταίει για τον σεισμό στην Πάρνηθα, γιατί να μη φταίει που ο ΠΑΟΚ έπεσε επάνω στον Άγιαξ; Άπαξ κι είσαι γκαντέμης, για όλα φταις. Αυτό λέω εγώ. Δεν έχει κλίμακα ο γκαντέμης. Άπαξ και σε γκαντέμιασε ο Μητσοτάκης, τελείωσες.

Να σου πω και το άλλο; Ο Μητσοτάκης τον γκαντέμιασε τον Σαββίδη και δεν κάνει μεταγραφές. Μεταγραφές κανονικές, όχι κάτι Μπράνταριτς και τα ρέστα.

Μόλις ο Ιβάν πάει να βγάλει λεφτά από το πορτοφόλι, παρουσιάζεται μπροστά ο Μητσοτάκης και κάνει πίσω ο Σαββίδης. Κι απορώ, δηλαδή, πώς το δεν έβγαλε προς τα έξω αυτό το Σαββιδοτεχνείο. Ότι φταίει ο Μητσοτάκης, που δεν κάνει μεταγραφές ο Σαββίδης.

Μια χαρά είναι να γράψει το Σαββιδοτεχνείο ότι φταίει ο Μητσοτάκης. Έτσι κι αλλιώς, στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ κινείται. Όπως στο ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε εντολή να τον γράφουν κάθε μέρα γκαντέμη τον Μητσοτάκη, για να το πιστέψει ο κόσμος στο τέλος και να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το Σαββιδοτεχνείο. Και δεν είναι πλάκα αυτό που σου λέω. Τέτοια εντολή έχει δώσει ο Τσίπρας.

Βγαίνει στη Βουλή και σου λέει ότι εμείς θα κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση με επιχειρήματα και δομική, κάπως έτσι την είπε, κι από την άλλη ξαμολάει τον Πολάκη και τη Βαγενά στα social media και γίνεται χαμός.

Γκαντέμης ο Μητσοτάκης, σου λέει ο Πολάκης, γι’ αυτό έκανε σεισμό. Από κοντά και η Βαγενά. Αυτό είναι δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση του Τσίπρα. Να γράφουνε ότι ο Μητσοτάκης είναι γκαντέμης και όποιος τσίμπησε, τσίμπησε.

Έτσι είναι. Για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια επικοινωνιακά κόλπα, πάει να πει ότι πιάνουνε. Ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης είναι γκαντέμης. Πρέπει να τον δουλέψουμε αυτόν τον κόσμο. Να του πάρουμε το ψηφαλάκι.

Κι αν επί Τσίπρα έγινε η Μάνδρα, το Μάτι, οι δυο πιλότοι που χάθηκαν στην Ισπανία, ο σεισμός στη Λέσβο και την Κω και η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, αυτό δεν είναι γκαντεμιά. Γούρι είναι.

Ξεφύγαμε, όμως, Για τον Ιβάν σού έλεγα. Είναι γίγαντας ο Ιβάν. Αυτό έχω να πω εγώ. Έπεσα έξω για τον Ιβάν, που τον έλεγα καβούρια, επειδή δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να κάνει μεγάλες μεταγραφές. Την πάτησα κι εγώ. Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Ιβάν να πάει να κάνει μεταγραφές, πριν γινόταν η κλήρωση στο Champions League.

Κάτσε, σου λέει, να δω τι θα βγάλει η κλήρωση. Μην πάω και δώσω λεφτά στον αέρα. Έτσι και κληρωθώ με κανέναν Άγιαξ κι έχω ρίξει χρήμα, ποιο το όφελος; Σάμπως θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ;

Έτσι ξηγήθηκε ο Ιβάν. Άκλαυτος, σου λέει, θα πάει ο ΠΑΟΚ με τους Ολλανδούς. Κι ο Ντόγκλας αυτός, μια χαρά είναι. Αφού το γράφει το Σαββιδοτεχνείο, νο πρόμπλεμ.

Έτσι είναι. Το πρωτάθλημα τον ενδιαφέρει, πια, τον Ιβάν, ποιο Champions League και παπαριές. Αυτά είναι για να τα γράφει το Σαββιδοτεχνείο, ότι ο ΠΑΟΚ έφτιαξε ομάδα για ομίλους και τα ρέστα.

Για τον όμιλο Σαββίδη έφτιαξε ομάδα, όχι για τους ομίλους του Champions League. Ο μικρός Giorgakis ανακοίνωσε από το instagram ότι ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Ετίσι. Μάλιστα. Κεσκεσεσά Εσίτι; Ένας Νιγηριανός που παίζει στη Γάνδη. Αυτός θ’ αποκλείσει τον Άγιαξ.

Να σ’ το προχωρήσω; Ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Του ζήτησαν επτά μιλιόνια. Χαίρετε κι αντίο. Μετά, ήθελε τον Παλίνια. Του ζήτησαν μια εξάρα μιλιόνια. Μην τον είδατε τον Παναή. Μετά τον Μπράνταριτς. Του ζήτησαν οι Ιταλοί μια πεντάρα. Κάηκε κι αυτός.

Μετά, ήρθε ο Κοεντράο. Πορτογάλος διεθνής με τα σέα του και τα μέα του, με Ρεάλ Μαδρίτης και τα ρέστα. Από τη Λαμία της Πορτογαλίας, τη Ρίο Άβε ήρθε, αλλά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι το παλικάρι ήρθε, τον πήγανε βόλτα στον πύργο του ΟΤΕ και τον Λευκό Πύργο, όλα καλά. Το έργο άρχισε να χαλάει όταν ήρθε η κουβέντα στο μπακαγιόκο.

Ο Πορτογάλος δεν κατάλαβε το παλικάρι το μεγαλείο να παίξει στον νταμπλούχο και αήττητο ΠΑΟΚ και ζήτησε λεφτά. Αντί να παρακαλάει να παίξει στον ΠΑΟΚ, ζήτησε ευρώ. Νύχτα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη.

Και μετά, ανέλαβε το Σαββιδοτεχνείο να φτιάξει την κατάσταση. Μπαλωματοποιείο σκέτο. Ο Κοεντράο είχε, λέει, οικογενειακά προβλήματα. Μάλιστα. Ήρθε δηλαδή εδώ και τους είπε ότι έχει οικογενειακά προβλήματα. Δεν μπορούσε, δηλαδή, να τα πει από το τηλέφωνο; Τι φοβήθηκε ότι παρακολουθούνται οι γραμμές;

Κι η «Α» το έγραψε καθαρά στο προηγούμενο φύλλο. Ο Ιβάν ήθελε τα λεφτά από την ΕΡΤ για να κάνει μεταγραφές. Δεν τα πήρε, φάτε Εσίτι του χρόνου. Απλά πράγματα είναι αυτά.

Τώρα, θα πεις, ολόκληρος Σαββίδης δεν έχει χρήμα; Έχει και χοντρό χρήμα, σου λέω εγώ. Το θέμα δεν είναι να το ’χεις, αλλά να το σπρώχνεις κιόλας. Υπάρχει διαφορά. Στην Ελλάδα το ’χει το έργο. Ο Περέιρα έμεινε, οι δικοί του έμειναν, θα το παλέψει.

Κι αυτός ο καψερός ο Άμπελ Φερέιρα βγήκε να κάνει δηλώσεις για την κλήρωση και τι να πει, δηλαδή; Ας το πιστέψουμε, σου λέει. Μάλιστα. Ας το πιστέψουμε. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να το πιστέψουμε.

Τι να πιστέψουμε, δηλαδή; Ότι μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ ή ότι δεν μπορεί να προκριθεί; Δεν το διευκρίνισε. Μου θύμισε τον αείμνηστο το Χάρρυ Κλυνν ως αστυνόμο Μπέκα. Που έκανε ανάκριση σε λάθος σπίτι κι έλεγε συνέχεια, ας το πιστέψουμε. Και στο τέλος τους ξέκανε όλους.

Τι να πει κι αυτός, δηλαδή. Λαγούς με πετραχήλια του τάξανε, έφυγε από το σπίτι του τέσσερις ώρες δρόμο με το αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε θριάμβους στο Champions League. Κι έρχεται στη Θεσσαλονίκη και τα βάφει μαύρα με το καλημέρα. Ένας Ντόγκλας Βραζιλιάνος.

Ο λαός του ΠΑΟΚ, ωστόσο, τα εξαφάνισε τα διαρκείας. Για να στηρίξει την ομάδα. Πάντα ο λαός του ΠΑΟΚ ήταν κοντά στην ομάδα. Και στο λέω αυτό, να μην νομίσει κανένας ότι ο Σαββίδης είναι υπεράνω του ΠΑΟΚ.

Στη συνείδηση του ΠΑΟΚτσή, πρώτα ο ΠΑΟΚ και μετά ο πρόεδρος. Έτσι είναι πλασμένος ο ΠΑΟΚτσής. Κι άπαξ και δεν τραβάει του χρόνου ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης δεν τη βγάζει καθαρή. Όπως το ακούς.

Μπορεί ο ΠΑΟΚτσής ν’ αποθεώνει τον Σαββίδη και να τον έχει Μπερλουσκόνι στο κεφάλι του, αλλά άπαξ και δεν περπατάει η ομάδα, δεν τον σώνουν ούτε δέκα Σαββιδοτεχνεία να γράφουνε μαζί.

Γι’ αυτό και όταν γράφει ένας Σαββιδοτέχνης πως ακυρώνονται οι μεταγραφές η μία πίσω από την άλλη, από κάτω στα σχόλια της κακομοίρας γίνεται. Και τα περισσότερα τα σβήνουνε κιόλας.

Έτσι είναι. Ολόκληρος ΠΑΟΚ δεν και δεν κάνει μεταγραφές. Βλέπεις κι αυτά που γράφει το Σαββιδοτεχνείο και καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να είσαι του πανεπιστημίου.

Δηλώσεις Πασχαλάκη, ότι είναι πρόκληση ο Άγιαξ. Δηλώσεις Μαχλά, ότι ναι μεν ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο, αλλά οι Ολλανδοί έχουν το προβάδισμα.

Ότι τελειώνουν τα διαρκείας κι ότι ο Χατζηισαΐας πάει στην Τουρκία και ο Δεληγιαννίδης είναι έτοιμος για τον ΟΦΗ. Αυτά. Ο ΠΑΟΚτσής είναι τρελαμένος που δεν παίρνει παίκτες, και το Σαββιδοτεχνείο λέει ότι είναι πρόκληση που θα παίξει με τον Άγιαξ.

Ποιος Άγιαξ, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Μάνι – μάνι έφυγαν οι δυο καλύτεροι παίκτες, ο Ντε Λιχτ για τη Γιουβεντους και ο Ντε Γιονγκ για την Μπαρτσελόνα. Στο φεύγα είναι δυο ακόμα παιχταράδες, ο Βαν ντε Μπεκ και ο Νέρες. Θα φύγουν.

Κι αντί ο Σαββίδης να χώσει χρήμα, αφού θα βρει σχεδόν τη μισή από την περσινή ομάδα, φέρνει τον Εσίτι από τη Γάνδη. Και αν οι Κουτσιαύτηδες δεν κάνουνε τίποτα καταδρομικές του χρόνου, που θα έχει και VAR, θα έχουμε ντράβαλα – και κρατάτε την ημερομηνία.

Ντέμης, τέλος από το Open

Όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, ο Ιβάν περίμενε να γίνει η κλήρωση για να δει αν θα έριχνε χρήμα για μεταγραφές. Κληρώθηκε με τον Άγιαξ, δεν έχει ελπίδες και την πλήρωσε κι ο Ντέμης.

Παραιτήθηκε από το Open ο Ντέμης.

Πέρυσι, μια χαρά του βγήκε το έργο. Πετούσε ο ΠΑΟΚ, δεν είχε να πει κάτι. Φέτος που θα παίζει χωρίς τους παικταράδες ο ΠΑΟΚ που είναι τραυματίες και τον Εσίτι, τι θα έλεγε ο Ντέμης; Ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα όπως πέρυσι; Έχει μια αξιοπρέπεια.

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να πάει κόντρα στη γραμμή. Το κανάλι δεν το έφτιαξε ο Σαββίδης για να κάνουνε κριτική στον ΠΑΟΚ. Για να μην κάνουν κριτική στον ΠΑΟΚ το έφτιαξε.

Δεν θα βάλει τα νύχια του και να βάλει τα μάτια του, για να βγαίνει ο Ντέμης με τον Κατσουράνη στο γυαλί, και να λένε αντίθετα από τον σανό του Σαββοδοτεχνείου.

Δεν γινόταν του χρόνου να μαζευτεί μαζί με τον Κατσουράνη και τον Κάκο, και να λένε ότι ήταν άτυχος ο ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ. Δεν γινόταν ένας Ντέμης να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα…

Πρόκριση μόνο με Άση Μπήλιου

Κι εκεί που στον ΠΑΟΚ τα είχανε βάψει μαύρα κι άραχλα με τον Άγιαξ, έρχεται ο Παναθηναϊκός και του ρίχνει δυο τεμάχια και μέσα στο Άμστερνταμ. Τώρα, θα πεις, άλλο είναι το φιλικό, άλλο το επίσημο. Δεν είναι το ίδιο. Σωστό.

Κι άμα ο Παναθηναϊκός με τα πιτσιρίκια τους Μπουζούκηδες του ξηγήθηκε δυο (2-1), ο ΠΑΟΚ με τον λαό του και τον Άκπομ και τον Ζαμπά και τον Εσίτι, που είχε του χεριού του τον Παναθηναϊκό, λογικά πρέπει να του ρίξει τα διπλάσια. Τεσσάρα τουλάχιστον.

Έτσι είναι. Δηλαδή, το σανό έγινε το πιο ακριβό προϊόν στην αγορά. Δυσεύρετο. Το αγοράσανε όλο στο Σαββιδοτεχνείο και το πουλάνε στο τζάμπα. Κι εμείς λέμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τύχει, αν φορέσει τις ολόμαυρες φανέλες. Ολόμαυρες φορούσε ο Παναθηναϊκός στο 2-1, όχι πράσινες ή άσπρες.

Να το κάνει κι ο ΠΑΟΚ και την πρόκριση την έχει στο τσεπάκι του. Όλα παίζουνε ρόλο στη ζωή. Το χρώμα δεν θα παίξει; Καλού-κακού, να πάρουνε και μία γνώμη από την Άση Μπήλιου την αστρολόγο.

Μπορεί κι αυτή κάτι να έχει να πει για να έρθει στη Θεσσαλονίκη η πολυπόθητη πρόκριση. Περνάει ο ΠΑΟΚ, άμα ο Δίας είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Ερμή.

 

Διαβάστε επίσης