Τουρκία: «Οι στρατιωτικές μας ενέργειες δεν είναι εναντίον των Κούρδων»

"Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταλάβουμε τμήμα της Συρίας", είπε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει τμήμα της Συρίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, τονίζοντας επίσης ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες εναντίον των Κούρδων, αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση που ετοιμάζει η Άγκυρα.

«Το θέμα της ζώνης ασφαλείας έχει δύο στόχους. Να θωρακίσει τα σύνορα της Τουρκίας και να παράσχει εδάφη για να επιστρέψουν πρόσφυγες με ασφάλεια και εθελοντικά», είπε ο Καλίν, μιλώντας στο CNN και υπενθύμισε ότι στις δύο τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις που έκανε η Τουρκία στη βόρεια Συρία, δεν κατέλαβε εδάφη. «Η στρατιωτική ενέργεια της Άγκυρας δεν είναι μια ενέργεια εναντίον των Κούρδων, αλλά μια μάχη ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σκοτώνει και καταπιέζει τον κουρδικό λαό», υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Όταν ρωτήθηκε αν η επανεγκατάσταση εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στη Συρία θα προκαλέσει δημογραφική αλλοίωση, ο Καλίν απάντησε ότι οι κουρδικές οργανώσεις PKK/PYD/YPG άλλαξαν τη δημογραφία στα ανατολικά του Ευφράτη. Τέλος, σε ερώτηση για πιθανή αναβίωση Ισλαμικού Κράτους, ο Τούρκος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πολέμησε την τζιχαντιστική οργάνωση όταν ήταν στο απόγειο της δύναμής της.

 

Διαβάστε επίσης