Τους ενοχλούν και τα τεθωρακισμένα στη Θράκη και ο Τσούνης στη Θάσο

Το φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global και οι δημοσιογράφοι του, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο, παρουσιάζοντας νέα σενάρια συνομωσίας κατά της Τουρκίας

Μετά την «ενόχληση» των τουρκικών ΜΜΕ για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Σαμοθράκη και του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε Χίο, Οινούσσες, Παναγιά και Ψαρά, υπάρχει νέα «γκρίνια» για τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα που θα ενισχύσουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Θράκης, καθώς και για την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζώρτζ Τσούνη στην Θάσο, για τον εορτασμό απελευθέρωσης του νησιού πριν από 110 χρόνια.

Έχοντας χάσει το μέτρο, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν κάθε κίνηση της Ελλάδας -σε Θράκη και Αιγαίο- σαν να «στοχεύει» την Τουρκία ή την μουσουλμανική μειονότητα, που αποκαλούν προκλητικά «τουρκική» και εργαλειοποιούν στο πλαίσιο των σχεδιασμών τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν δημοσιογράφοι του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, που -σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία- «μπλέκουν» τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα με τον Αμερικανό πρέσβη Τσούνη σε νέα σενάρια συνομωσίας κατά της Τουρκίας.

«Τα έξι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που δώρισε η Γερμανία έφτασαν στην Ελλάδα Όλα θα εγκατασταθούν στην Δυτική Θράκη όπου ζει πυκνός πληθυσμός «Τούρκων». Η κυβέρνηση της Αθήνας πρόσθεσε μία ακόμα προβοκάτσια σε αυτές που κάνει στα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα αυτή τη φορά εμπλέκονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ακούγεται να λένε, συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό κλίμα. Στην Ελλάδα άρχισε να εκτελείται η συμφωνία περί ανταλλαγής όπλων με τη Γερμανία. Τα γερμανικά τεθωρακισμένα στέλνονται στη Δυτική Θράκη, ενώ τα ελληνικά άρματα στέλνονται στην Ουκρανία Τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα θα σταλούν σε στρατιωτικές μονάδες στην πόλη της Ξάνθης. Η Ελλάδα άρχισε μία καμπάνια εξοπλισμών για να τερματίσει την τουρκική στρατιωτική ανωτερότητα, επιθυμεί να κάνει μία μεγάλη επίδειξη με τα στρατιωτικά οχήματα που παρέλαβε από τη Γερμανία. Στις 28 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εθνικής γιορτής της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος και τα γερμανικά τεθωρακισμένα» λένε οι δημοσιογράφοι του Haber Global.

Στη συνέχεια στοχοποιείται ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνης, επειδή βρέθηκε στην Θάσο και έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού. «Η Ελλάδα συνεχίζει τα προβοκατόρικα βήματα στο Αιγαίο. Η Θάσος είναι ένα από τα νησιά που βάσει της Λωζάννης έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Στο νησί που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε τελετή για τα 110 χρόνια της αποχώρησης του από την οθωμανική αυτοκρατορία. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζώρτς Τσούνη Μιλώντας κατά την τελετή ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στοχοποίησε την Τουρκία έχοντας τη στήριξη από την παρουσία του πρεσβευτή. Δήλωσε πως “Η παρουσία εδώ του Aμερικανού πρέσβη είναι ένα μήνυμα που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, αυτοί που έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο στις διεκδικήσεις τους’’» καταλήγουν οι δημοσιογράφοι του Haber Global.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα