Τους έξι άξονες της Ν.Δ. ανέλυσε σε ημερίδα ο Αυγενάκης

Σε εκδήλωση με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα, Εξαρτήσεις, Αλκοόλ: τα αγκάθια για τη Νέα Γενιά-Οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γέργερη του νομού Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε», βρέθηκε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και στην ομιλία του τόνισε ότι: «Το όραμα μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία».

Όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης: «Η Ν.Δ. θέτει τις βάσεις για μια συγκροτημένη και συντονισμένη στρατηγική για την οδική ασφάλεια. Δεν μπορούμε πια να μένουμε θεατές, ενώ εκατοντάδες πολίτες και νέα παιδιά χάνονται στην άσφαλτο», μιλώντας για τα τροχαία, που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα. «Δυστυχώς» όπως χαρακτηριστικά είπε «ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και ο βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ιδίως νέων ανθρώπων, είναι ανεκτίμητο» ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη που η εικόνα των τροχαίων ατυχημάτων, είναι από τις πιο τραγικές σε όλη την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι: «Δυστυχώς το νησί μας είναι «πρωταθλητής» στα τροχαία, μια πρωτιά που δεν μας κάνει υπερήφανους. Κάθε άλλο».

Ο κ. Αυγενάκης από τη Γέργερη, σημείωσε ότι οι νέοι, είναι η πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα, καθώς Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές έρευνες καταδεικνύουν, ότι αποτελούν τη νούμερο 1 αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών. «Στη Ν.Δ. έχουμε θέσει πολύ ψηλά στις πολιτικές μας προτεραιότητες το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που ένα κόμμα θέτει σε τόσο υψηλή προτεραιότητα την οδική ασφάλεια» είπε ο κ. Αυγενάκης που διευκρίνισε ότι στη Ν.Δ. έχει παρουσιαστεί, ένα συγκροτημένο πανελλήνιο σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τίτλο «Προσέχω», του οποίου η υλοποίηση, όπως τόνισε, είναι κομβικής σημασίας για την δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στους έξι 6 βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου που έχουν διαμορφώσει, είπε ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται η Παιδεία και η Εκπαίδευση Οδικής Ασφάλειας, η Επιτήρηση κυκλοφορίας, η βελτίωση και ασφάλεια οδικών υποδομών, με την καταγραφή, πανελλαδικά και κατ’ έτος, των θέσεων υψηλής επικινδυνότητας, ενώ επιπλέον η αναβάθμιση τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και του συστήματος ελέγχου των ΚΤΕΟ. Επίσης, πρόσθεσε σε αυτούς του άξονες τη χρήση ευφυών συστημάτων μεταφοράς μέσω οδηγικής αγωγής, αλλά και φορολογικών κινήτρων, ώστε τόσο η οδήγηση όσο και η διαχείριση της κυκλοφορίας να γίνει καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους, αλλά και κατόπιν ατυχήματος, το χρόνο αντίδρασης και παροχής βοήθειας στους παθόντες που πρέπει να είναι στιγμιαίος.

Διαβάστε επίσης