Τους κάλμαρε ο διοικητής

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σε προ ημερών τηλεδιάσκεψη προχώρησε σε θετικές προβλέψεις αναφορικά με τις επιχειρήσεις και την απασχόληση την μετά εποχή κορωνοϊού

Το νέο αυστηρό lockdown ναι μεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, όμως αυξάνεται η αγωνία για το τι θα συμβεί στην οικονομία. Οπότε, έχουν ενδιαφέρον οι ερωτήσεις που υπέβαλαν προ ημερών σε τηλεδιάσκεψη στον Γιάννη Στουρνάρα.

Η αγωνία όλων ήταν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα σε ό,τι αφορά με τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Για το πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν και πόση θα είναι ύφεση; Οι απαντήσεις που έδωσε μεταξύ άλλων ο Στουρνάρας κάλμαρε τους ενδιαφερόμενους. Κι όπως εξήγησε,  «με τα 70 και πλέον δισ. ευρώ που θα αναμένεται να έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλες κοινοτικές πηγές και με ρυθμό ανάπτυξης 3,5% κατά μέσο όρο για τα επόμενα χρόνια, είναι στο χέρι μας να πάει καλά η οικονομία και να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι με την πανδημία είναι ευκαιρία όλοι να ξαναγνωριστούν και να βοηθήσουν για να υπάρξει μια γέφυρα ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, αφενός μεν ζήτησε περισσότερες προβλέψεις κεφαλαίων, ενώ επέμεινε ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι ευλογίας και όχι παγίδα. Για το γεγονός ότι οι τράπεζες δύσκολα δίνουν δάνεια, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως η αιτία είναι μεγάλος o όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιαίτερα στον χώρο των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το μόνο που δεν άρεσε στους τηλεδιασκεπτόμενους ήταν η ατάκα του διοικητή πως «δεν είμαι γενικά υπέρ της διαγραφής χρεών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα