Τους κούφανε όλους η Γεννηματά με την δήθεν στρατηγική της

Την πιο αστεία εισήγηση της ιστορίας της ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΝΑΛ έκανε χθες κατά την διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Το εντυπωσιακό δεν είναι όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αλλά ο τρόπος που κρατήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και δεν έπεσαν αναίσθητοι από τα γέλια.

Τι είπε, λοιπόν, η κ. Γεννηματά: «Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα». Με αυτό τον τρόπο θεώρησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ότι στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, εάν δεν έχει έως τότε αυξήσει τις δυνάμεις της, ώστε να μην είναι συμπλήρωμα, αλλά να έχει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται. Λες και μπορούν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων να τις δώσουν ψήφους. Η κ. Γεννηματά είτε δεν έχει καταλάβει τις συμβαίνει, ή κοροϊδεύει βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Το πιθανότερο είναι να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο. Απλά το κάνει με ένα τρόπο που προκαλεί τον γέλωτα και απαξιώνει ακόμη περισσότερο το κόμμα της. Με βάση τις δημοσκοπήσεις η μόνη περίπτωση να της ζητήσει κάποιος την βοήθεια της για να κυβερνήσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει, ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι διπλές, ώστε να εξουδετερώσει την βόμβα της απλής αναλογικής. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει την κυβερνητική αρωγή της κ. Γεννηματά.

Αναζητεί άμυνα

Άρα τι ήθελε να πει ο ποιητής; Οι πιο προχωρημένοι ισχυρίζονταν πως η κ. Γεννηματά με τα όσα είπε στις 3 Φεβρουαρίου του 2021 απλά ετοιμάζει γραμμή άμυνας στην πίεση που θα δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκυβερνήσουν. Μόνο που αυτό δεν θα συμβεί, διότι με βάση τις δημοσκοπήσεις για να επιτευχθεί μία κυβέρνηση υπό το δεύτερο κόμμα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δηλαδή να συγκυβερνήσουν πέραν των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ΜέΡΑ 25 και το ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση. Πράγμα όχι απλά απίθανο, αλλά με αυτό το σενάριο μόνο εξωγήινοι μπορεί να ασχοληθούν.

Οπότε αυτός είναι και ο λόγος που ουδείς από τους μετέχοντες του Πολιτικού Συμβουλίου ασχολήθηκε με όσα είπε η κ. Γεννηματά και απλά όλοι περιμένουν να περάσει ο καιρός και να οδηγηθούμε στις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Γεννηματά τραβάει την περίοδο με στόχο να φτάσει έως το 2022, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι συζητά μόνο για το φθινόπωρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα