Τους πείραξε που μετείχε στη Χανουκά ως Εβραίος

Σε διάφορα εθνικιστικές ιστοσελίδες έπαιξε πολύ ως είδηση ότι ο Άμπερτ Μπουρλά συμμετείχε στο διαδικτυακό άναμμα των κεριών του Χανουκά στην εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον

Σε διάφορες εθνικιστικές ιστοσελίδες έπαιξε πολύ ως είδηση ότι ο Άμπερτ Μπουρλά συμμετείχε στο διαδικτυακό άναμμα των κεριών του Χανουκά στην εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου.

Η Χανουκά γιορτάζεται για οκτώ νύχτες και μέρες, αρχής γενομένης της 25ης ημέρας του μήνα Kislev, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, η οποία μπορεί να αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε στιγμή από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου στο Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Είναι επίσης γνωστή ως η Γιορτή των Φώτων και η Εορτή της Αφοσίωσης. Και ο Άλμπερτ Μπουρλά, ως Εβραίος, μετείχε της εορτής. Την είδηση την αναμετάδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας, αντιγράφοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of Israel». Οι δικοί μας εθνικιστικοί κύκλοι πήραν τη σκυτάλη και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν το μακρύ τους και το κοντό τους.

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια Μπουρλά επέζησε της Γερμανικής Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος είναι Έλληνας Εβραίος, σπούδασε Κτηνιατρική στο ΑΠΘ και στα νιάτα του ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα