Τους «σκούπισε» το επιτελικό κράτος

Ο λόγος για τις παραιτήσεις που έγιναν στο εσωτερικό του υπουργείου Εξωτερικών, όπως του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Στιβ Βρανάκη

Κάποιες παραιτήσεις από τον κύκλο της οικονομικής διπλωματίας έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ειδικά σε μία εποχή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια.

Έτσι προσφάτως αποχώρησε αθόρυβα και σιωπηλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης (συνωνυμία με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού). Τον ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα ο Στιβ Βρανάκης, που είχε επιλεγεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ήταν επιφορτισμένος με την κατάρτιση του σχεδίου δράσης για το επαναλανσάρισμα της διεθνούς εικόνας της χώρας, για το περίφημο rempranding της Ελλάδας.

Ήδη το πρότζεκτ που έτρεχαν οι δύο παραιτηθέντες πέρασε με τροπολογία από το υπουργείο Εξωτερικών στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, δηλαδή στο Μαξίμου. Και δικαιολογημένα κάποιοι θα υποθέσουν ότι τους ΔημητριάδηΒρανάκη τους έφαγε το επιτελικό κράτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα