Τραγωδία: Αναπηρία στα κάτω άκρα για το 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ο 11χρονος ρώσος που δέχτηκε τα χτυπήματα με μαχαίρι από τον 20χρονο ολλανδό κλόουν σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος» τα δύο χτυπήματα που δέχτηκε ο ανήλικος του προκάλεσαν αναπηρία στα κάτω άκρα, καθώς οι γιατροί παρά τη μάχη που έδωσαν δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν.

Ο μικρός έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12:00 χθες το μεσημέρι. Οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη. Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος. Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Οι χειρουργοί προσπέλασαν χειρουργικά στο σημείο για να αξιολογήσουν πλήρως την κατάσταση και να προβούν σε όσες ενέργειες απαιτούνταν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα