Τραγωδία με ομάδα χόκεϊ στον Καναδά

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε στον Καναδά με λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε ομάδα εφήβων χόκεϊ.

Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, στη σύγκρουση μεταξύ του λεωφορείου και ενός φορτηγού που σημειώθηκε σε εθνική οδό, η οποία διέρχεται από αγροτική περιοχή στη δυτική επαρχία Σασκάτσουαν.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους Humboldt Broncos κινούνταν προς την πόλη Νίπαουιν, όπου η ομάδα ήταν προγραμματισμένο να αναμετρηθεί με τους τοπικούς Hawks για την ημιτελική σειρά τοπικού νεανικού πρωταθλήματος χόκεϊ.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες έχουν γεννηθεί μεταξύ 1998 και 1999.

Τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι βιώνουν οι γονείς» έγραψε στο Twitter, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην κοινότητα του Χάμπολτ από όπου προερχόταν η ομάδα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν στις οικογένειες του προσωπικού και των αθλητών μας και σε όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την απαίσια τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος των Broncos, Κέβιν Γκάριντζερ. «Η οικογένεια των Broncos είναι σε κατάσταση σοκ καθώς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε την αδιανόητη απώλεια».