Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο με ηλεκτροπληξία των τριών εργατών

Έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την αστυνομία, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτρια, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν τρεις εργάτες, οι οποίοι πέθαναν ακαριαία από ηλεκτροπληξία ηλεκτροπληξία στο Γυμνό Αμαρύνθου, στην Εύβοια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την αστυνομία, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία, με τους αστυνομικούς έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου.

Πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει συσταθεί επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει ήδη κάνει αυτοψία και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Η επιτροπή αυτή θα συντάξει πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομία θα διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Εκκρεμεί, επίσης, να απαντηθεί το ερώτημα εάν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 14:15 στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο του Ακτωρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα