Τραγωδία στην Σαλαμίνα, κάηκαν δύο ηλικιωμένοι

Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο κέντρο υγείας του νησιού, ενώ αρκετοί άλλοι ζήτησαν βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων

Σε τραγωδία εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά στην Σαλαμίνα, καθώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε απανθρακωμένο, ενώ τουλάχιστον εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού με εγκαύματα, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δύο σοροί, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης στα Περιστέρια Σαλαμίνας, επί της οδού Ανδρομάχης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρίσκονταν κοντά στο σημείο από όπου φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η φωτιά στη Σαλαμίνα εξαπλώθηκε γρήγορα

Επισημαίνεται ότι η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στα Περιστέρια λίγο πριν από τις 14:45. Η εξάπλωση της φωτιάς ήταν ταχύτατη, με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η κατάσταση στο νησί είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς έχουν εκδηλωθεί δύο πύρινα μέτωπα, στα Περιστέρια και στα Σελήνια, ενώ έχουν σταλεί διαδοχικά μηνύματα του 112 για την προστασία και την απομάκρυνση κατοίκων.

Και απεγκλωβισμός ηλικιωμένου

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί και το ΕΚΑΒ, με δυνάμεις του να έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Από την περιοχή των Περιστεριών παρελήφθησαν τέσσερα άτομα με εγκαύματα, τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, βρίσκονταν σε καλή κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Παράλληλα, ένας ηλικιωμένος παρελήφθη από την Κακή Βίγλα, αφού προηγουμένως απεγκλωβίστηκε από το σπίτι του, και διακομίστηκε επίσης στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Στο πεδίο έχουν κινητοποιηθεί τέσσερα ασθενοφόρα και μία μοτοσικλέτα άμεσης επέμβασης, ενώ το ΕΚΑΒ παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα για περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεών του εφόσον χρειαστεί.

 «Προσπαθούμε να την κόψουμε πριν περάσει στα Σελήνια»

Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Σαλαμίνας, Θοδωρής Ζαννής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Προσπαθούμε να κόψουμε τη φωτιά πριν περάσει στα Σελήνια», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είναι περίεργο το γεγονός ότι δύο φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

«Έχουν καεί σπίτια στα Περιστέρια»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές που επικρατούν στο νησί.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Σαλαμίνα. Έχουν καεί σπίτια στα Περιστέρια. Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τον κόσμο», σημειώσε χαρακτηριστικά.

Ενισχύθηκαν ξανά οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα δύο πύρινα μέτωπα ενισχύθηκαν εκ νέου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, πλέον στη Σαλαμίνα επιχειρούν συνολικά 260 πυροσβέστες, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί 18 μέσα. Πρόκειται για 10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Η επιχείρηση συνεχίζεται υπό δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων, με τις δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού με πλωτά μέσα

502 πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από τις θαλάσσιες περιοχές Σατερλί και Κολώνες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε τέσσερα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Από αυτούς, οι 362 επιβαίνουν σε ένα από τα πλοία και μεταφέρονται προς το λιμάνι της Φανερωμένης, όπου αναμένεται να αποβιβαστούν με ασφάλεια.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης από τη θάλασσα συνεχίζεται, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα στις παράκτιες περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τις φωτιές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα