Τραγωδία στις Σέρρες: Ο 16χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Συνελήφθη και η μητέρα του
Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών
Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών κρατείται ο 16χρονος που φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 17χρονο, με τη δικογραφία να σχηματίζεται εις βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση. Το πρωί της Τετάρτης (7/1) αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος ομολόγησε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο. Αφορμή φέρεται να ήταν ένα μήνυμα που είχε στείλει το θύμα σε κοπέλα με την οποία συνδέεται ο 16χρονος.
Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο μετά τις 21:30, όταν ο 17χρονος βρισκόταν με την παρέα του έξω από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην πόλη των Σερρών. Από το σημείο πέρασε ο 16χρονος με φίλο του και, σύμφωνα με μαρτυρίες, ζήτησε τον λόγο από το θύμα.
Ο 16χρονος φέρεται να χτύπησε τον 17χρονο στο πρόσωπο και στη συνέχεια έφυγε, χωρίς να συμμετάσχει ο φίλος του. Το θύμα, νιώθοντας αδιαθεσία, ζήτησε από την παρέα του να τον συνοδεύσει στο σπίτι.
Όταν έφτασε στην πολυκατοικία του, αντί να ανέβει στο διαμέρισμά του, κατέβηκε σε υπαίθριο υπόγειο χώρο. Το πρωί, τα δύο αδέλφια του τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ο πατέρας του βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ο 17χρονος διαπιστώθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Σερρών. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.
Μετά την προσαγωγή του, η ομολογία του 16χρονου οδήγησε στη σύλληψη και στη σχηματισμό δικογραφίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος της μητέρας του.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 16χρονος προέρχεται από δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε συλληφθεί για μικροποσότητα κάνναβης. Τότε είχε επιβληθεί αναμορφωτικό μέτρο, με προσωρινή ανάθεση της επιμέλειάς του στο τμήμα επιμελητών ανηλίκων.
