Τραγωδία στο Ισραήλ: Και Αμερικανοί ανάμεσα στα θύματα (video)

Αρκετοί είναι οι Αμερικανοί που βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας, που έλαβε χώρα στο Ισραήλ όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την ύπαρξη Αμερικανών πολιτών, ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο Όρος Μερόν ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία, διευκρινίζοντας ότι κάποιοι έχασαν τη ζωή τους και κάποιοι τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, με αρκετούς εξ αυτών σοβαρά, το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή. Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως χθες βράδυ είχαν ταυτοποιηθεί 32 νεκροί.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, προσθέτοντας: «Η αμερικανική πρεσβεία συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν και άλλοι Αμερικανοί πολίτες που έχουν επηρεαστεί και παρέχει κάθε δυνατή προξενική βοήθεια στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί και τους οικείους της. Σε ένδειξη σεβασμού προς τις οικογένειες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν έχουμε άλλα σχόλια».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε χθες ότι προξενικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη ήταν σε επικοινωνία με τέσσερις οικογένειες θυμάτων και ότι η πρεσβεία στην Αργεντινή είναι σε επαφή με μία οικογένεια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο δύο Καναδών στην τραγωδία.

Πηγή: protothema.gr 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα