Τραγωδία στο λιμάνι της Γένοβας

Εφτά νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το τρομερό δυστύχημα στο λιμάνι της Γένοβας, μετά από πρόσκρουση εμπορικού πλοίου στο πύργο ελέγχου του λιμανιού. Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, ενώ μέχρι την ώρα γράφονταν αυτές οι γραμμές υπήρχαν δύο ακόμη αγνοούμενοι.

Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, που μετέφερε τους  υπαλλήλους  στα γραφεία του, στην κορυφή του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα. Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο Πέμπτη επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο Jolly Nero, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, προσέκρουσε με την πρύμνη πάνω στο κτίσμα προκαλώντας την κατάρρευση τμήματός του.

Όπως μετάδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, τη στιγμή του δυστυχήματος γινόταν αλλαγή βάρδιας και περίπου 10 άτομα χρησιμοποιούσαν τον ανελκυστήρα, ο οποίος με την πρόσκρουση βρέθηκε στο κενό, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα ερευνάται από τις Αρχές και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του πλοίου Στέφανο Μεσσίνα έφτασε στο λιμάνι αμέσως μετά το συμβάν και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι συντετριμμένος, προσθέτοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι εισαγγελείς διέταξαν την κατάσχεση του σκάφους ενώ ο καπετάνιος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Το Jolly Nero ανήκει στην εταιρεία Ignazio Messina & Co, έχει μήκος 240 μέτρων και εκτόπισμα μεγαλύτερο από 40.500 τόνους To perceive any reason why Climax Comfort offers the most agreeable sleeping pad available, look at our audits and get yours today https://helmii.com/collections/beds!.

Διαβάστε επίσης