Τραγωδία στο Μάτι: Ανακριτής σε ρόλο ρεπόρτερ…

Μέσω των φιλικών του ΜΜΕ και με αναλυτικά στοιχεία ο ανακριτής για το Μάτι Μαρνέρης μάς «ενημέρωσε» για την πρόθεσή του να υποβάλει και τρίτο αίτημα στην Εισαγγελία, ώστε να έχει άλλοθι σε τυχόν απόρριψή του

Ως γνωστόν, η έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, τον Ιούλιο 2018, είχε ανατεθεί στον πρωτοδίκη κ. Αθανάσιο Μαρνέρη από τον Μάρτιο του 2019.

Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε στηλιτεύσει την παράλειψή του που αφορούσε δύο σημαντικά στοιχεία στην παραπάνω έρευνα.

Το πρώτο αφορούσε την αδράνειά του στο θέμα της εμπλοκής στην τραγωδία του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, Ματθαιόπουλου,  και της τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κας Γεροβασίλη, σύμφωνα με γραπτή κατάθεση του πραγματογνώμονα Δημ. Λιότσο ενώπιόν του(!!!).

Το δεύτερο αφορούσε την αίτησή του με ελλιπή στοιχεία που απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για μετατροπή των πλημμελειματικών αδικημάτων σε κακουργηματικά, αίτημα το οποίο απερρίφθη. Μάλιστα, όταν ο εισαγγελέας Σπυρόπουλος, που απέρριψε το αίτημα του ανακριτή, έκρινε ότι τα αποσταλθέντα από τον ανακριτή στοιχεία ήταν ελλιπή, η απάντηση του κ. Μαρνέρη, στα φιλικά του ΜΜΕ, ήταν εξόχως προκλητική και αντιδικονομική. Τι είπε; «Εδώ ήταν ο φάκελος, ας ερχόταν να τα ζητήσει»(!!!).

Δηλαδή, θα έπρεπε ο εισαγγελέας να κάνει τη δική του δουλειά(!!!).

Και νέο αίτημα (μέσω των ΜΜΕ)…

Παρά το γεγονός ότι ο ανακριτής κ. Μαρνέρης επί είκοσι μήνες δεν έχει περατώσει ακόμη την ανάκριση, αν και έχει ήδη καλέσει να απολογηθούν ο Ηλίας Ψινάκης, η Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μπουρνούς, και άλλοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ κάποιων ΜΜΕ, πληροφορηθήκαμε ότι προτίθεται να αποστείλει και νέο αίτημα για μετατροπή των πλημμελειματικών διώξεων σε κακουργηματικές…

Η πληροφόρηση αυτή, που με περισσή ακρίβεια αναφέρθηκε στα κείμενα συγκεκριμένων εντύπων και ιστοσελίδων, μας γνωστοποιούσε ότι ο κ. Μαρνέρης σκέφτεται(!!!) να αποστείλει και τρίτο αίτημα για κακουργηματικές διώξεις.

Το εκπληκτικό και πρωτοφανές για τα δικαστικά χρονικά γεγονός είναι ότι, χωρίς να έχει συνταχθεί και να έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το παραπάνω αίτημα, εμφανίζεται ο κ. Μαρνέρης να έχει «μοιραστεί» τις σκέψεις του και τα συμπεράσματά του με φιλικά του ΜΜΕ, με λεπτομερή αναφορά και επεξήγηση των επιχειρημάτων τα οποία θα προβάλει ώστε να ευοδωθεί το τρίτο κατά σειρά αίτημά του.

Είναι προφανές ότι η επιλεκτική αυτή διαρροή του σε συγκεκριμένα ΜΜΕ έγινε ώστε, αν απορριφθεί και για τρίτη φορά το αίτημά του, να έχει ως άλλοθι για τις άστοχες ενέργειές του το επιχείρημα ότι «προσπάθησα να ερευνήσω την τραγωδία, αλλά οι εισαγγελείς δεν μου το επέτρεψαν».

Βεβαίως, μετά από τρεις άστοχες εισηγήσεις του ανακριτή, κερδισμένη της υπόθεσης θα είναι η ΣΥΡΙΖΑϊκή πλευρά –αφού επί των ημερών της συνέβη η τραγωδία, και στα δικά της δικαστικά όργανα ανατέθηκε η έρευνα– και κυρίως η κα Βασιλική Θάνου, που θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι ο επιστήθιος φίλος και προστατευόμενός της κ. Μαρνέρης έκανε σωστά τη δουλειά του, άρα δεν υπάρχουν ευθύνες που να βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής εκείνης…

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μαρνέρης με απόφαση της πρώην 3μελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών –που είχε πρόεδρο τον νυν εφέτη και σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, κύριο Γρίβα– στις 30/7/2020 τοποθετήθηκε στο 4ο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου, Συμβούλιο το οποίο έχει στις τάξεις του, πέραν του κ. Μαρνέρη, που έχει αναλάβει την έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, και τον πρωτοδίκη κ. Παναγιώτου, ο οποίος έχει αναλάβει την ανάκριση για τη δίωξη της κας Τουλουπάκη μετά το καταπελτώδες πόρισμα του εισαγγελέα ΑΠ, κ. Ευ. Ζαχαρή.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Πρόεδρος του 4ου Δικαστικού Συμβουλίου είναι ο κ. Χαράλαμπος Σεβαστίδης, αδελφός του εφέτη κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη, του γνωστού προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η γνωμοδότηση του οποίου περί αντισυνταγματικότητας της απόφασης για απαγόρευση συναθροίσεων λόγω του Covid-19 για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οδηγήθηκε στα αζήτητα μετά από απόφαση του ΣτΕ. Ως γνωστόν, όλοι οι καλοί χωράνε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα