Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 30 νεκροί μετά από ναυάγιο πορθμείου

Ανάμεσά τους και παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός του ναυαγίου ενός πορθμείου έπειτα από σύγκρουση με άλλο σκάφος σε ποτάμι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, της Ντάκα σήμερα, καθώς τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 20 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πορθμείο Morning Bird επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες όταν ανετράπη στον ποταμό Μπουριγκάνγκα, ο οποίος ρέει κατά μήκος της νοτιοδυτικής Ντάκα, δήλωσε στο Reuters ο Σαχτζαχάν Σικντέρ, αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Ανάμεσα στους νεκρούς και τρία παιδιά

«Ανασύραμε 30 πτώματα, 20 ανδρών, επτά γυναικών και τριών παιδιών», δήλωσε στο AFP ο Αμπούλ Καϊρ, ένας δύτης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το πορθμείο επλήγη στο πίσω μέρος του από ένα άλλο πορθμείο, το Moyur-2, σε ώρα αιχμής σήμερα το πρωί, στις 09:30 τοπική ώρα. Κάποιοι από τους επιβάτες κολύμπησαν μέχρι την ακτή και σώθηκαν. Οι αρχές κατάσχεσαν το Moyur-2, αλλά το πλήρωμά του πρόλαβε και διέφυγε. Το Morning Bird κατευθυνόταν στην Ντάκα από την γειτονική συνοικία Μουνσιγκάνζ.

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε δυστυχήματα με πορθμεία στο Μπανγκλαντές, μια χώρα η οποία βασίζεται πολύ στις μεταφορές από εσωτερικές υδάτινες οδούς, που όμως διαθέτει πλημμελές δίκτυο ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης