Τραγωδία στον αέρα με εκατοντάδες νεκρούς

Τραγωδία σημειώθηκε στον αέρα με εκατοντάδες νεκρούς, αφού ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Μπουφαρίκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Μπλίντα, περίπου 30 χλμ. από την πρωτεύουσα της Αλγερίας, Αλγέρι.

Το αεροσκάφος  κατέπεσε στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Οούμ αλ-Μπουαγκί, και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντίνη.

Eπρόκειτο για μεταγωγικό αεροσκάφος Ιλιούσιν -76  της αλγερινής αεροπορίας και μέσα σε αυτό επέβαιναν στελέχη του στρατού με τις οικογένειές τους.

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του, όπως μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Ennahar και όπως επιβεβαιώνεται από το αλγερινό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια σημειώθηκε μια παρόμοια τραγωδία στην Αλγερία, όταν ένα στρατιωτικό σκάφος  Hercules C-130 συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 76 άτομα. Το αεροσκάφος είχε καταπέσει τότε κοντά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντίνης.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης