Τραγωδία στον Πόρο: Συλλυπητήρια από τον Ρώσο υπουργό Πολιτισμού για τον θάνατο του Αμπράμοβ

«Δημιούργησε ένα από τα καλύτερα μουσεία ορθόδοξης τέχνης στον κόσμο», αναφέρει σε ανάρτησή του

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι για τον τραγικό θάνατο του γνωστού επιχειρηματία και προστάτη των τεχνών, Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

«Δημιούργησε ένα από τα καλύτερα μουσεία ορθόδοξης τέχνης στον κόσμο» σημείωσε συγκεκριμένα μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ποιος ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ

Ο Αμπράμοβ ήταν γνωστός φιλάνθρωπος. Μεταξύ άλλων, είχε βοηθήσει με τα πρότζεκτ του βετεράνους και ορφανά, ενώ είχε συμβάλλει και στην κατασκευή εκκλησιών και σιντριβανιών.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε στο Facebook η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζίκοβα και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το «Μουσείο Ρωσικής Εικόνας» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ το 2006 και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο. Το μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις και περιηγήσεις. Επίσης, φιλοξενεί κατά καιρούς και συναυλίες, ενώ συνολικά περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.

Εκτός από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το θύμα της τραγωδίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και προστάτης των τεχνών, υπάρχουν και αναρτήσεις στα social media από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που εκφράζουν τη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους.

Διαβάστε επίσης