Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα «ξεκινά τώρα»
«Ένα μεγάλο βάρος έχει αφαιρεθεί, αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη (14/10) με ανάρτησή του στο Truth Social, ότι «η δεύτερη φάση» της συμφωνίας για τη Γάζα «ξεκινά τώρα».
Η τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου, ήρθε λιγότερο από 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απευθύνθηκε στην Κνεσέτ στο Ισραήλ και στη συνέχεια μετέβη στην Αίγυπτο, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, παρουσία διεθνών ηγετών.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
«Όλοι οι είκοσι όμηροι έχουν επιστρέψει και αισθάνονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένα μεγάλο βάρος έχει αφαιρεθεί, αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι νεκροί δεν έχουν επιστραφεί, όπως υποσχέθηκε! Η φάση 2 ξεκινάει ακριβώς τώρα!!!».
