Τρανό «παράσημο» μόδας για τα αδέλφια Τρανούλη

Η Αθηνά και ο Αναστάσιος κατέκτησαν το πρώτο βραβείο σχεδιαστών μόδας στο «Month of design 2018» που έγινε στη Σλοβενία!

«Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή, και οι σκέψεις», πίστευε ο Άντον Τσέχωφ. Το «πιστεύω» του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα έκαναν πράξη τα αδέλφια Αθηνά και Τάσος Τρανούλης. Με έργο σημαντικό, που αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν είναι μόνο υπόθεση εμφάνισης, εκφράζοντας στο απόλυτο το τετράπτυχο του Τσέχωφ: πρόσωπο, ντύσιμο, ψυχή, σκέψεις…

Γράφει η Καίτη Νικολοπούλου

Αυτήν τη φορά, η είδηση ήρθε από τη Λιουμλιάνα της Σλοβακίας: «IT Factor of a Country Award | Athena by Tranoulis / Athenas and Anastasios Tranoulis | Greece». Ήταν στις 16 Οκτωβρίου, μόλις την Τρίτη που μας πέρασε, που τα χαμόγελα περίσσεψαν για τα δυο αγαπημένα αδέλφια. Ε, δεν είναι και λίγο!

Το πρώτο βραβείο σχεδιαστών μόδας κατέκτησαν η Αθηνά κι ο Αναστάσιος Τρανούλης στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας! Στην εκδήλωση «Month of design 2018» της 16ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό Zavod Big, απέσπασαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 18 χώρες, στην κατηγορία «Fashion Design Award Winners».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχεδιαστές από μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας. Στην έκθεση που πραγματοποιείται εκτίθενται οι δημιουργίες τους, ενώ στη Σλοβενία ταξίδεψε η Αθηνά Τρανούλη με τον σύζυγό της για την απονομή.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε επίσης για τις δημιουργίες της αρχαιοελληνικής σειράς Athena by Tranoulis, που αφορούν στο κίνημα «Take Me Home».

«Η ομορφιά μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει. Το στοίχημα είναι να μπορέσεις να την αποτυπώσεις σε μία δημιουργία», είχε δηλώσει στην «Α» η Αθηνά Τρανούλη, στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει πριν από τρεις μήνες περίπου, όπου μας είχε εκθέσει όλο το σκεπτικό της για το κίνημα «Take Me Home», ένα κίνημα που γεννήθηκε από την ανάγκη δικαίωσης και επιστροφής των αρχαίων μαρμάρων του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους, «όνειρο ζωής και χρόνιας αναζήτησης του πατέρα μας Θεόδωρου Τρανούλη, καθώς η συναναστροφή του με  τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ζιλ Ντασέν και τον Πάνο Διαμαντόπουλο γέννησαν την ιδέα τού Take Me Home. Μαζί του προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο», όπως είχε συμπληρώσει η ίδια στην προαναφερόμενη συνέντευξή της. Και τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Η Αθηνά και ο Αναστάσιος είναι η δεύτερη γενιά του οίκου μόδας Τρανούλη και με την αρχαιοελληνική τους σειρά έχουν δώσει το στίγμα τους στον χώρο της μόδας.

«Η πραγματική ευτυχία έρχεται από τη χαρά να κάνεις κάτι καλά, από τον ζήλο να δημιουργείς καινούργια πράγματα», έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Αντουάν ντε Σαιν-Εξπερύ. Και τα αδέλφια Αθηνά και Αναστάσιος Τρανούλης γεύονται για άλλη μια φορά αυτή την ευτυχία, κάνοντας περήφανη τη χώρα μας τόσο με το έργο τους, όσο και με τις διεθνείς διακρίσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα